Bonusy

Takže - když jsem minule říkala, že "už nic nebude", tak jsem... lhala, no. Prachsprostě. Ještě tu pro vás mám dva bonusy. První je krátká kapitolka z Hisova a Itsukiho dětství, druhý je deníček, který si oba hrdinové vedli při svých cestách.

Všechno nejlepší do nového roku a spoustu dobré mangy, dobré anime, dobré yaoi, dobrých doramas, dobrých filmů, dobrých doujinshi, dobré fanfiction a prostě všeho!

Vaše Taylor

ICCHAN A HISA


CESTOVNÍ DENÍČEK

P.S: doufám, že tu bude víc komentářů než těch ubohých 6 u předchozí kapitoly (ale tímto také moc děkuji všem, kteří mi napsali, bez nich by tenhle zbytek ještě dlouho nebyl přeložený), protože když nejsou komentáře, Taylor je smutná a nemá náladu na další překlady čehokoliv. ^_^

Noc osmá - Temná loď

Mám pro vás čtyři zprávy - dvě špatné a dvě dobré.

1. špatná - Touto kapitolou Tokaido Hisame končí! (Už nic nebude!)

1. dobrá - Tokaido Hisame pokračuje druhou sérií s názvem Tokaido Hisame Kagerou.

2. špatná - Tokaido Hisame Kagerou zatím nikdo nepřekládá do angličtiny.

2. dobrá - Chystají se na to Bliss, takže až bude k dispozici anglický překlad, budu pokračovat i já.

Tak čtěte pomalu, aby vám to dlouho vydrželo a pořádně si to vychutnejte a těšte se se mnou na druhou sérii!

NOC OSMÁ - TEMNÁ LOĎ

Noc sedmá - Noční můra z Fuchuu

Tuhle kapitolku vám věnuji místo vánočních básniček a přání, kterých jste jistě dostali od všech známých dost a dost. Takže tohle berte jako dva v jednom (přáníčko i dárek) od Taylor-dono .)) Překládala jsem to dnes s různými přestávkami od rána až dosud, protože jsem moc moc chtěla, abyste tuhle kapitolu měli ode mě "pod stromeček", tak to prosím oceňte nějakým hezkým komentářem (miluju komentáře) ^_^

Šťastné a veselé!

NOC SEDMÁ - NOČNÍ MŮRA Z FUCHUU

YNSH_v04_c016

Tetička se znovu rozhodne představit Sunako svým přátelům a dokonce ji s někým z nich dát dohromady. Přeměna v dámu musí být blesková a dokonalá. Říkáte si, že tohle už tu bylo, ale tentokrát jde opravdu do tuhého.

TĚŽKÝ ŽIVOT DOHAZOVAČE /část 1./

Akuma de sourou


Kayano je plachá, podprůměrně sympatická dívka, nešťastně zamilovaná do inteligentního-sportovně založeného-milého-hodného-něžného-všeobecně dokonalého spolužáka Yuichiho. I přes svou přirozenou genialitu je ale Yuichi v otázkách lásky tupý a ještě tupější a Kayaniny zamilované oči nevidí. Což vede Kayano k dramatickému a osudovému rozhodnutí – vyzná mu lásku dopisem! (Originální! Tím by ho určitě dostala!). Kdo si myslí, že i přes inteligenční složitost tohoto plánu na něm není co zkazit (stejně jako já), sekl se. Stejně jako se o pár metrů sekla Kayano, když se zavřenýma očima a dojemně svírající v ručkách růžový dopis, vyběhla zpoza rohu a strčila jej pod svému milému pod nos. Jenže on to nebyl její milý, ale vyfintěná kreatura jménem Edogawa Takeru, zatímco Yuichi ničím nedotknut proplul ulicí o pár kroků stranou.

Trapas? Kdyby jen. Kdyby byl Edogawa Takeru normální kluk, asi by se zasmál a šel. Jenže tenhle floutek je rozmazlený synátor ředitele školy, agresor a sadista, který s bandou svých sprejerských nohsledů beztrestně šikanuje celou školu. Vítr z něj mají samozřejmě nejen studenti, ale i učitelé, bezpáteřníci jedni!

Edogawa Takeru má teď v hrsti dopis, Kayano a nic mu neudělá větší radost, než ubohou dívku vydírat a zaměstnat ji jako osobní otrokyni. (Inu, nedivím se mu. Ona je ten typ, který když je mučen, vyvolává ve vás místo lítosti jen škodolibou radost a sympatie k jejímu trýzniteli.)

No, Kayano samozřejmě zuří. V tom souhlasím zase s ní. Já bych taky byla vzteky bez sebe, kdybych najednou musela mladšímu parchantovi a jeho puberťáckým kámošům dělat poskoka, osobního pochlebovače, lízače podrážek (naštěstí ne něčeho horšího), nosiče svačin atakdále.

A pak jednoho hezkého večera Kayanina matka své dceři oznámí, že se vdává. A bere si rozvedeného muže s dítětem. Hurá, Kayano bude mít mladšího bratříčka. Není to paráda? Víc už snad psát nemusím. Její mamča si narazila ředitele školy (Ale vážně ne kvůli prachům! Čestné pionýrské!) a Edogawa Takeru, tvářící se jako pavouk, který právě ulovil extra vypasenou masařku, se už už kvartýruje ke Kayano pod jednu střechu.

Takže teď všichni žijí idylicky na hromádce a zatímco se Takeru svatouškovsky tlemí na novou mamá, může novopečenou sestřičku šikanovat, kdykoliv ho přepadne nuda – čili čtyřiadvacet hodin denně. Ale bohužel… tato manga je romantické drama. R-o-m-a-n-t-i-c-k-é! Lidi, těšte se na telenovelu a úHylové, vy se těšte na telenovelu s incestem. *Teheee* (to aby to mělo i jakousi psychologickou a morální strunu – je etické spolu incestovat, když jsme nepokrevní sourozenci?)

Tak a dost srandy! (Jde se makat!). Akuma de sourou s alternativním názvem Devil does exist, je příběh autorky Takanashi Mitsuby (např. manga Crimson Hero – přečtu, poreferuju, ok?), o celkové délce 11 volume (to se dá), s moc hezkou kresbou a přehledně řazenými okénky.

Můžu ji doporučit každému, kdo si rád přečte nějakou romantickou nenáročnost (dobře, když jsem řekla telenovela, nebyla to nadsázka, ale krutá realita). Pozor, je to čistě holčičí manga… neumím si představit, že by toto četl chlapec, leda by měl hodně silný žaludek nebo hodně ubrečenou náladu. Pokud se mýlím, můžete mi klidně povyrážet zuby à la Takeru (stejně mám protézy ^_^).

Teď asi řeknu něco, co se neslučuje s mými předchozími kecy o soap operách. Akuma de sourou mě bavila, no. Bohužel, jsem vyměklá, ale když ono to bylo tak hezké a romantické a oni se milovali tak čistou a silnou láskou… ach. Pravda, ze začátku měla manga švih, postupem času (a zvláště s Takeruovou přeměnou z rozmazleného šikanátora v ulízaného slušňáka) se jiskra vytratila a z lehce neobvyklé romantické olizovačky se stala prachobyčejná romantická olizovačka. Ne, že by to nebylo fajn, ale grázl Takeru s badass hárem mě bavil mnohem víc než supersensitivní pohádkový princ Takeroušek.


Kromě mangy existuje ještě taiwanský seriál s názvem Devil beside you. S tímto oscarovým veledílem mám zkušenost, bohudík, jen velmi letmou, takže ho raději moc hodnotit nebudu. Viděla jsem celkem čtyři díly ve… ve… ve… Dobře, tak já to řeknu. Ve svatém týdnu! Věříte tomu? Já tedy ne! Jak jsem mohla být tak nezodpovědná! Kdybych se raději pořádně naučila ty zku… zatracené akreditivy, mohla jsem mít maturitu třeba i za 6! *deprese jako Tamaki z Ouramu*. Dobrá, dost řvaní, pokračujeme.

Seriál mě znechutil a mohu ho vřele nedoporučit. V hlavních rolích se objeví Raine Yang jako Kayano (ale tam se jmenuje Qi Yue) a příšerný Mike He. (Pokud je neznáte, máte štěstí, pokud ano, vyjadřuji vám upřímnou soustrast.) Slečna občas nechutně přehrává a Mike nejenže vypadá jako Travolta v době travoltovského boomu, navíc kolem sebe vrhá jeden super mega hypercool pohled za druhým… až jsem se bála, že mě některý z nich trefí mezi parohy a pošle k zemi. Zkrátka, pokud mám jmenovat jednoho asijského herce, který na mě na první pohled zapůsobil jako totální dement, je to Mike He, pak asi deset kilometrů nic a pak Tanihara Shosuke (YoroshiQueeeeen z hraného Lovely Compexu).

Abych jen nenadávala, ostatní lidé byli v pohodě, třeba ten chlapec s potápěčskými brýlemi vypadal úplně stejně jako v manze, ale na zlepšení mého dojmu z drama bohužel nestačil.

Možná tomu seriálu křivdím (zde si můžete přečíst recenzi s opačným názorem, se kterou se ale nesouhlasím, kdyby vás to zajímalo ^^). Přece jen po čtyřech dílech těžko soudit. Celý můj záporný názor zapříčinila averze k taiwanskému Travoltovi (fajn, nevím, jak se správně skloňuje Mike He) a musela bych se hodně nudit, abych tomuhle seriálu dala druhou šanci.

Shrnutí: manga ano, drama ne! I když je ta manga patlavě přeromantičtělá, někdy je dobré si přečíst něco nenáročného… a vůbec, tohle nemusíte ani číst, protože vám všechno podstatné dojde jenom z obrázků. ^_^

Yaoi slovníček - první část

Shonen-ai - příběh, který obsahuje lásku dvou (nebo více) mužů, ovšem tento vztah je spíše platonický, pohybuje se na hranici přátelství. Vrcholem je objetí nebo polibek. Příkladem shonen-ai je například Yami no Matsuri nebo manga Tokaido Hisame.

Yaoi - druhý vývojový stupeň shonen-ai. Tady už se vyskytují nepokryté sexuální vztahy mezi hrdiny. Může se dále dělit na „soft“ – lehké a „hard“ – tvrdé. Původně zde šlo hlavně o sex, teď jsou naopak v módě yaoi s aspoň nějakým příběhem, i když většinou tento příběh bývá lehce naivní – v praxi jde hlavně o to, dostat hrdiny do jedné postele. Na rozdíl od prachobyčejného gay porna je u yaoi důležité, aby bylo esteticky dokonalé.

Seme - v páru představuje mužský element. V naprosté většině případu je větší a silnější (výjimkou jsou například mangy Mishimy Kazuhiko (Love Neko, Isso mou kutodai), kde seme je vždy ten menší, mladší a na první pohled roztomilejší). Seme je vždy agresivnější, přebírá iniciativu. Mezi jeho záliby patří: zachraňování ukeho, chytání ukeho do náruče (uke totiž většinou neumí normálně chodit, velmi často zakopává a padá), znásilňování ukeho a další.

K sememu musí uke vzhlížet – proto bývá seme nejlepší sportovec, prezident školního parlamentu, geniální student, kapitán pirátů, král, bohatý byznysmen nebo nejlépe všechno dohromady.

Obecně platí pravidlo „čím užší oči, tím víc seme“. Čítankový (a lehce odstrašující) příklad semeho je Somuku Kanou z Prachy došly (obrázek).

Uke - opak semeho. Uke je holčičí část páru a nezřídka jako dívka i vypadá. Je menší než seme (o hlavu až o dva metry), slabší, stydlivější, podřízenější, nešikovnější. Nebývá moc sportovně založený ani chytrý, protože pak by neměl na semem co obdivovat. Nemá příliš vyvinutou motoriku, dokáže zakopnout na rovné asfaltce, aby ho seme mohl chytat do náruče a dojemně chránit. Uke semeho odmítá, ale k ničemu to není – seme se totiž nezalekne násilí, pokud mu uke nechce dát dobrovolně. Je to vždy uke, kdo si po vášnivé noci / ránu / dopoledni / poledni / odpoledni /večeru.. tři dny pořádně nesedne.

Uke mívá široce otevřené oči a Naivita se v jeho případě píše s velkým N.

Samozřejmě mohou existovat zlaté výjimky potvrzující pravidlo. Občas se vyskytne i uke fyzicky i psychicky silnější, agresivnější a dominantnější než seme (The tyrant who fell in love) a seme je pak nucen jej napumpovat drogami, aby si jej podmanil. Takový uke si už feťácký dýchánek nechce zopakovat a příště se raději podřídí dobrovolně.

Klasickým příkladem ukeho je Ito Keita z Gakuen Heaven (obrázek) nebo silně odstrašující Ayase z Prachy došly (obrázek).

Kalendář 2007












Dass lamm goddess

Další doujinshi - v pořadí už druhé graymanovské. A zase Yuullen (Proč tenhle pairing překládám, když ho zrovna nemiluji, chápete to? Já tedy ne... a Lavi evidentně taky ne - a chudák navíc zůstal na ocet :). Tohohle doujinu si važte, skoro jsem na něm ztratila nervy, vážně, rozčilovala jsem se s ním snad dva měsíce. A mimochodem, zdaleka není tak nevinné jako to předchozí, objeví se tam dokonce jeden penis (ale je dobře schovaný, já si ho nevšimla při prvním přečtení ani při druhém přečtení a dokonce ani při čištění scanů) - co z toho plyne: čtenářky 15+, nechci tu nikoho morálně kazit.

DASS LAMM GODDESS