Fanfiction.net - požehnání nebo prokletí?

Když fanynka krvácí...

Fanfiction.net je server, kde může přispívat kdokoliv. Stačí mít texťák, klávesnici a první dvě třídy základní školy. Najdete tam skutečně cokoliv. V čem je problém? Může tam přispívat kdokoliv. Najdete tam cokoliv. Věřte mi, vím, o čem mluvím.

Představme si modelovou čtenářku a říkejme jí třeba Taylor. Tato čtenářka se vyznačuje průměrným vzděláním, znalostí angličtiny, neschopností odolat slashi a lehčí slabostí pro spoilery. V oblasti yaoi se stále drží jistých hranic, mezi něž se počítá například shotacon a necrosex. A nevěří varováním.

Vypila jsem s mámou napůl láhev vína /máma = 1 sklenička, já = ten zbytek/, od rána poslouchám Eluveitie a i když z těch houslí, fléten a dud dostávám tiky, nemám sílu si do Winampu hodit jinou skupinu. Ani nechci. Koupila jsem nový sprej pod žehličku a nejspíš obsahuje i tužidlo, protože mé vlasy jsou teď všechno, jen ne silky. Popravdě, jsou jako žíně, ale aspoň drží tvar. Přípravu na pondělní zkoušku ze světové literatury jsem dávno vzdala. Anakreont mě moc nezajímá.

Věřte varováním na fanfiction.net. Ti lidi to tam nepíšou pro srandu králíkům.

ČLÁNEK OBSAHUJE YAOI.

Na nápaditější varování nemám sílu. Sorry.

Máme tedy modelovou čtenářku zvanou Taylor. (Jakákoliv podobnost se skutečnými osobami je čistě náhodná.)

Představme si modelovou mangu. Je zde hlavní hrdina A(madeus), jeho přítel B(orgius), záporák Y(luminus), záporákův přítel Z(abian) a vedlejší postava M(onicus).

Co všechno se na fanfictin.net dozvíte, když si nedáte pozor?

1. Žádný pairing není nemožný.

Co se Nightie zmínila o něčem, co obsahovalo Crowley / Crowleyho auto (v našem jazyce: Amadeus / Amadeova rychlovarná konvice), stal se ze mě flegmatický čtenář, který se nepodiví ničemu. <= to jsem si myslela. Ve skutečnosti jsem se pak divila ještě mnohokrát, jak se vzápětí dočtete.


2. Zásadní spoilery jsou vždy řádně označeny.

Ani takovýto popis povídky není výjimkou: „Angst, zaměřuje se na pocity B(orgiuse) v 6. volume, poté, co zradil A(madeuse). Jeho zrada mi způsobila neskutečný šok. Jak mohl B(orgius) zradit??? Vždyť Amadeovi přísahal, že ho NIKDY nezradí!!! Nenávidím ho! Plakala jsem tři dny. POZOR, OBSAHUJE SPOILERY OHLEDNĚ 6. VOLUME!!!“

Děkuji za varování. Trochu pozdě, nemyslíš?

3. Pozor na fiktivní smrt postavy.

Popisky jsou vskutku zákeřné: „Angst. Amadeus umírá v Borgiusově náručí. Ingoruji zde skutečný konec mangy, kde Borgius Amadea zastřelil a ten zemřel sám a opuštěný. Myslím, že moje verze Amadeovy smrti je daleko romantičtější.“

Zde doporučuji modelové čtenářce server fanfiction.net zavřít, zaklapnout spadlou čelist a jít si uvařit čaj. S rumem. A server už nikdy neotvírat.

4. Fantazii se meze nekladou.

Zápletka: „Amadeus nenávidí vajíčkový salát. Borgius miluje vajíčkový salát. Jak to vyřeší?“

Modelová čtenářka soudí, že toto nepotřebuje komentář.

5. Biologické zákony jsou zásadně ignorovány.

Amadeus je muž. Yluminus je muž. Yluminus porodí Amadeovi dítě a nikomu to není divné. Není zde důležité, že muž porodil dítě. Je třeba vyřešit, proč se spolu spustili, když jsou nepřátelé a kdo synka vychová. Není vyloučeno, že toto dítě bude v budoucnu (asi tak za 8 let) jedním z rodičů (Yluminusem, protože ten je zlý) znásilněno a že se mu to bude líbit.

Pokud vám popsané situace nepřipadají dostatečně hard, je třeba povídky na fanfiction.net prohnat sítem zvaným „rating M“. M znamená Mature. Mature znamená Dospělý. Mature znamená, že postavy padají s výkřikem „fuck me, you fucking fucking fucker, fuck me as hard as you can, you fucking fucker, fuck you“ do postele a ani si při tom nevyzují boty. Nevyzuté boty jsou pak předmětem uměleckých úvah po celou dobu sexuální orgie.

Co nás tedy čeká při ratingu M?

6. Pairingy překračují hranice příčetnosti.

Crowley a jeho Bentley náhle mizí v zapomění. Na okamžik opustím modelové postavy Amadea a Borgiuse a znázorním situaci na konkrétních případech.

Count Cain: Alexis / Marry, Jezebel / Marry. V jediné povídce. Modelová čtenářka touží na autorku této povídky zavolat policii.

Naruto: Konohamaru / Akamaru. Fantazie modelové čtenářky nedostačuje.

Bleach: Byakuya / Senbonzakura. Nemilé, být rapeován vlastním mečem, viď, Kusuri uri, ty do téhle skupiny patříš taky.

Full metal alchemist: člověk Edward Elric / brnění Alfons Elric. Zde je třeba počítat s chabými dialogy. Kusu železa nemůžete šeptat do ouška, že je „sooo soft and warm“.
Angel Sanctuary: Zaphikel / Sai. Sai jako ten chlapec z Naruta. Anael spadla z lopatky a Raziel se může odstěhovat do děcáku, no... lásce neporučíš. Uriel / jeho kosa. Podejte mi tu vodku.

7. Raper neznamená člověka, který poslouchá rap aneb pokřivené tužby.

Amadeus je unesen, mučen, upalován, topen a znásilněn. Borgius ho zachránil a znásilnil. Ještě hůř, než původní únosce. Hádejte, bylo to Amadeovi nepříjemné? Ale kdeže!

8. Chcete yaoi? Rating M je dvousečná zbraň.

Je třeba si uvědomit, že rating M neznamená pouze yaoi. Ratingem M může být označena i slušná povídka s nízkým obsahem krve či (podle mínění autora) nesnesitelnou psychickou zátěží.

9. Zlomyslnost.

„Povídka obsahuje psychické i fyzické znásilňování, týrání, bití, mučení, upalování, trhání končetin, slzy, bolest, křik, zoufalství a utrpení. Pokud vám cokoliv z tohoto není po chuti, vypadněte! Byli jste varováni, tak si nestěžujte!“

Je výborné, když vám toto autorka sdělí. Je horší, když takové varování najdete až na konci povídky.

10. Yaoistkám není nic svaté. Tomu věřte.

„WARNING: SEX WITH DEATH BODY!“

Představme si mangu, kde si na konci Amadeus s Borgiem zemřou v náručí. Jejich přítel Monicus objeví jejich mrtvá těla a nešťastně odchází. Alespoň zůstali spolu. Modelová čtenářka roní krokodýlí slzy. Amadeus s Borgiem zůstávají v její mysli nedotknutelní. Do té doby, než na webu fanfiction.net objeví povídku s varováním, které vidíte napsáno kapitálkami.

„Ne, to by přece neudělali!“ děsí se modelová čtenářka a jde se o tom přesvědčit.

To si piště, že udělali. Ano, i tady Amadeus s Borgiem zemřeli a Monicus je objevil. Jenže zde se události v manze rozcházejí s událostmi ve fanfiction, protože Amadeus je sexy mrtvola a ještě neztuhnul a Monicus si nenechá ujít příležitost. Modelová čtenářka je otřesena a na uklidnění otevře povídku, která je označena jako angst záporáka Zabiana nad mrtvým tělem záporáka Yluminuse. Bohužel se dozvídá, že Zabian dělal s mrtvým Yluminusem všelicos, jen to truchlení jaksi vynechal. Modelové čtenářce nezbyde, než na fanfiction.net i yaoistky nadosmrti zanevřít, vzít si žiletku a jít se řezat do kouta, aby se potrestala za vlastní zvědavost.

Ať zamíříte na fanfiction.net za jakýmkoliv účelem, můžete si být jistí, že se vždy dozvíte něco, co nechcete vědět, na co jste nechtěli pomyslet a co si nedokážete představit. Vždycky si přečtete něco, co jste nechtěli. Ať už v rychlosti při projíždění popisku, kvůli vlastní zvědavosti a nedůvěřivosti nebo omylem v povídce, která měla být původně o něčem jiném. Fanfiction.net se vyhněte. Vyplatí se tam jít v jediném případě – když dostanete tip na určitou povídku + přesný odkaz, abyste náhodou nezabrousili do zakázaných vod. Fanfiction.net je svět, kde je možné úplně všechno. Úplně všechno. A to není vždy tak docela výhoda.

Použité zdroje: fanfiction.net, livejournaly

P.S: přehodila jsem Eluveitie za Dropkick Murphy´s. Ti(c)ky (Miky) trochu polevily.

Volume 13

SPOILERY SPOILERY SPOILERY SPOILERY SPOILERY SPOILERY SPOILERY SPOILERY SPOILERY

TVÁŘ KNIHY:
ZAHPHIKEL




Bez komentáře. Snad jen, že myšlenku nominovat Inkvizitora č. 1 a Inkvizitora č. 2 jsem zametla pod koberec, sotva se Zaphikel objevil na scéně. *totální deprese*. Od příště Zaphikel už jen in memoriam. *jde se převléct do černé košile a sukně, protože má dojem, že červené tepláky jsou k dané situaci nevhodné*


Rada do života: „It isn´t your grandma´s TV, you can´t fix it by hitting.“ - Setsuna

Hláška: „Do you think this psychotic antisocial druggie would be here if he didn´t like you?“ - Kira

Bůh je mrtvý, ať žije Bůh.

Zjistila jsem, že mě nikdy nepřestanou bavit vtipy typu: Katou: „Málem jsi mě zabil, bastarde!“ /a podobné/ Kdokoliv: „Katou, dovol, abych ti připomněl, že ty jsi mrtvý!“

Od té doby, co jsem viděla první díl Tower of Druaga se bohužel na tyhle scény dívám trochu skrz prsty. T_T

Rosiel komplotil komploty, ach jo. Já ho klidně vydržím, ale nemohl s ním být aspoň Katan? Kde je Katan? Kde je Katan?!?!?!?!

Artemis Fowl... eeh, tedy Setsuna se vrátil z Nebe, bez Sáry, zato za sebou nechal slušnou řádku mrtvol spojenců plus Zaphikela odsouzeného k smrti. Raziel mu minusovou úspěšnost mise poněkud dramatičtěji vysvětlil... tedy, kdyby ho nějací poskoci nedrželi, nejspíš by Setsunu zabil. (Ne, že by si to nezasloužil).

Setsuna se šel utopit v depresi. (Ne, že by k tomu neměl důvod).

Konečně jsem zjistila, co mají všichni na té scéně s inkvizitory. *Bwahahahaha* Mimochodem, právě jsem si vzpmněla, že Setsunovi okamžitě po návratu do Anagury zblonďatěly vlasy. Škoda.

Naštěstí byl z minulého fiaska se Sárou tak zdrclý,že o ní nemluvil a místo toho se rozhodl jít zachránit Zaphikela a Raziela, který šel také zachránit Zaphikela, jenže na vlastní pěst, protože Setsunu momentálně chová v těžké nemilosti.

Z Raziela se vyklubal malý vrahounek. ^_______^ Já tak strašně miluju malé naivní chlapečky, kteří, když se rozčílí, vyrazí mozek každému na potkání! ^_________^

Další malý drzý spratek s přízviskem „-sama“ na scéně. Můj ubohý Katou! T_T

Teď ty horší věci. ZAPHIKELI!!! *odhazuje kapesník zmáčený slzami a bere si další* Sevotharte se s ním nemazlil. Dal mu okusit svou nenávist. Za následující větu se velmi stydím, protože jsem chtěl udržet pietní tón, ale ze Zaphikela lítalo peří jak ze starého poštáře. (Sorry, cítím se ještě trapněji, než když jsem při Katou-dojáku myslela na Tamaki´s inner theatre.) Bohužel, teď už ze Zaphikela peří nikdy lítat nebude. Usekli mu křídla. TT_TT. (Sevi předvedl lehčí hysterický záchvat a byl předběžně odhalen, ale jen tak, aby tomu zatím nikdo nevěřil. No, když už jsem u těch odhalení, Kirovi se to taky začíná hroutit, pár lidí mělo narážky, že Michael by ho v Nebi raději neměl potkat.)

Nejspíš jsem se zamilovala do scény, kde Zaphikel z posledních sil zabil Sariela. *nenápadně utírá klávesnici, která opět plave, ale tentokrát ne ve slinách, ale v slzách*

Obávám se, že příště to bude ještě horší. Holky na Kaori-fóru dávaly k dobru scan, který obsahoval Zaphikela, Raziela, pistoli a spoustu bublin s dojemnými proslovy. Ne, k tomu snad nenajdu odvahu...

JENÍČEK A MAŘENKA

EDIT: Alexiel se pustila do překladu Angel Sanctuary, který najdete i s příslušnými informacemi na fóru czsoul-society.net. Enjoy ^_^



První.

Druhá.

Třetí.

Kaori má zvláštní představy o mateřské lásce. *Taylor vrhla podezřívavý pohled na svou matku.*

"Mám tě ráda, mami... ale pro jistotu jdu ten srp, co visí v kůlně, odklidit z tvého dosahu."

Příště možná zkompletuju ty, které se pokusily své syny znásilnit. Kdysi jsem chtěla udělat seznam Kaori-incestních párů, ale obávám se, že těch bych se ani nedopočítala. ^^

Každopádně, tohle je zatím poslední kapitola, další až v červenci - důvody jsem uvedla minule. Dobře se bavte... a jestli opět čekáte komedii, tak tentokrát budete velmi překvapeni.

Příště (o prázdninách) POPELKA, moje nejoblíbenější princezna. ^^ *rozněžněný výraz*


JENÍČEK A MAŘENKA

ANKETA

(Ani jedna možnost není z mé hlavy... udělejte si o Kaori obrázek sami. ^___^)



Die to Live no Endorphins

Řetězák. Dokonce ze dvou stran.

Glad, teď se za odměnu budeš dívat na Me-chana a kousek hlavy pana Králíčka, dokud... dokud... dokud nezmizí z hlavní strany, mwahahahaha!!!

Oblíbený styl a proč:

Heh…

Kapely/interpreti:

Endorphins… počkat, myšleno skutečná kapela? Ugh! Nightwish, Sejr Serj Tankian, Eluveitie, Dropkick Murphys, For my pain, Blind Guardian a české hospodské odrhovačky.

Která je v současný době fakt nej:

Stará pivničková ^^

Jakou kapelu si naposledy objevil(a) a úplně tě dostala:

Endorphins. Dobrá, tak naposled asi Dropkick Murphys, ale o úplném dostávání nemůže být tak zcela řeč.

Koncerty, na které nikdy nezapomeneš:

Mňága a Žďorp předloni na festivalu Za vodou. Tedy, o koncert nejde, spíš o jeho okolnosti. Hodinu předtím ohavně pršelo, takže se loučka před pódiem změnila v bažinu. Nebyl to ani tak koncert jako bahenní zápasy.

Koho by si chtěl(a) vidět live:

Endorph-… *kašly kašly*

Jaké CD/DVD, co máš doma, je pro tebe nejcenější:

Nejcennější je mých 10 CD yaoi mangy… Otázkou byla myšlena hudební CD/DVD? Tak to sorry, hudebních CD si necením. Cením si jen yaoi mangy.

CD, na které se těšíš:

Na to, kde bude vypálené kompletní, do angličtiny přeložené Koori no mamono no monogatari. To je pro mě rajská hudba.

Chystáš se v nejbližší době na koncert:

Yup. *šťastná, že konečně mohla odpovědět kladně*

Jezdíš v létě na festy/chystáš se na nějaký:

Ano, jezdím a ano, chystám se.

Co právě posloucháš za song:

Track 4 od Deep purple. *blush*

Edit: to mi hrálo, když jsem před pár hodinama řetěz vyplňovala. Teď tu křepčím na "Dóle dóle dóle dóle dóle dóle dóle, HEJ, dóle dóle dóle u včelína!" od Čechomoru. Hehehe... hehe... he. (Maminko, tak kde se stala ta chyba?!)


Nejvíc sexy frontman (něco pro úchyláky):

Taylor: “K… K… Ka…”

Všichni: „Tak už se vymáčkni, krávo!“

Taylor (odevzdaně): „Kaine.“

Všichni: (vytáhnou svěrací kazajku)

Jeník Ogg: „Nikdy jí to nepřetáhnete přes ruce!“

Všichni: (ohlédnou se po sekeře)

Jaká pozice v kapele je podle tebe nej:

Baskytara, je cool a nepředře se… a když se dobře postaví, tak je i vidět.

Máš originál CD nebo stahuješ (a pravdu!!!):

CD, to jako ty divné lesklé placky?

Chodíš na fora kapel/interpretů a jaká:

Nechodím. Oni úplně všechno vědí a na všechno mají ty nejsprávnější názory. Chytám tam záchvaty méněcennosti.

Jaká hudba ti totálně leze na nervy:

Každoroční letní hity. Kupříkladu ten, v jehož klipu poskakovali tři buzíci (myšleno jako urážka, nikoliv jako objekt yaoisticiké touhy) na letadle a vyluzovali zvuky jako nehty po tabuli, mi způsobuje noční můry ještě teď, po pěti letech.

Kdo je pro tebe absolutní hudební legenda:

Endorphi-… *nejistě se rozhlédne a zjistí, že všem čtenářům popraskaly žilky v očích*… éé… Tokio Hotel.

Kdo bude pokračovat?

Charí, protože se minule rozčilovala, že jsem na ni zapomněla, Seel, protože jsem dnes od ní neslyšela ani slovo a Sevia, protože ta to určitě nečekala. ^^

Yellow

Zaprvé vám budou pořád cpát, že přecházet na oranžovou / žlutou můžete, ale je to na vlastní nebezpečí. Já chodím většinou na červenou, buď ještě, nebo už. Znamená to, jsem větší frajerka než Taki s Gouem dohromady? Těžko. Ale dopravní situaci v „rodném“ městě tu řešit nebudu. Oranžová světla pro chodce tam beztak nejsou. Tato manga je Y-A-O-I! <= to mělo být varování pro muže a mladistvé. Ale to jste jistě z obrazového materiálu pochopili sami.


Gou (22) se řídí heslem „fuj, ženský“, což je v yaoi mangách jistá rarita, protože, řekněme si to na rovinu, najít skutečného homosexuála v yaoi je jako najít v maso v Tesko-klobásách. Oni jsou totiž všichni buď bi nebo vám budou tvrdit, že s mužem spí asi jen ze srandy, ale ve skutečnosti se jim líbí jen a jen ženy! *znechucené převrácení očí v sloup* Gou je tedy pravý, nefalšovaný. Na babu by nesáhl, dostává z nich kopřivku. *Tehee* <= ale tomu bych se jako zástupkyně zlořečeného pohlaví smát neměla, hm… Maminko, kde se stala chyba?

Taki (22) si naopak myslí, že je většinově orientován, pokud hledáte synonymum pro výraz „lady killer“, je to on. Zde je problém, protože Taki spolupracuje a bydlí s Gouem a ten zkrátka nedokáže klidně spát, když má dvacet čtyři hodin na očích sexy Takiho (který na své bezpečí příliš nedbá a klidně se po bytě promenáduje nahoře bez.. jak má potom chudák Gou zachovat chladnou hlavu?). Čili Gou chce, Taki nechce, Gou se snaží, Taki se brání a oba hrajou na city, co se dá. Drama. Ale neděste se, Takiho odpor dlouho nevydrží a jeho obrana bude prolomena. ^^ On i ukeizmus po nějaké době přestane bolet.

Mluvila jsem o jejich spolupráci? Taki a Gou tedy dělají špinavou práci pro tajemného kavárníka Tsunagu a tím nemyslím, že myjí nádobí a záchody. Tsunagův podnik je zástěrka pro mnohem nebezpečnější činnost, která se točí převážně kolem drog, krádeží, únosů a dalších podobně dobrodružných a nelegálních zábav. Taki a Gou pracují jako zloději a špiclové a oběma jim dost často jde o holý život. Zkrátka akce na druhou. ^^

Čistokrevné yaoi se špatně recenzují, tak proč zrovna Yellow? Má totiž něco, v co už protřelé yaoistky dávno přestaly věřit. Má děj! I když je pravda, že *nejisté rozhlédnutí, zda za rohem nečíhá fanatická fanynka Žluťásků se sekyrou v ruce* normální mangu bez přítulných bishíků by asi neutáhl, je tam. Manga je akční, vtipná, chvílemi dojemná a občas i napínavá. Vztahy mezi hrdiny se řeší poměrně dost – hlavně ke konci, ale kupodivu mi ty hystericko-zamilované záchvaty nevadily. (Až uvidíte Goua, pochopíte, proč jsem všechny záporné argumenty tak nějak… zapomněla ^_~).

Mangu nakreslila v roce 2002 Makoto Tateno (Hero Heel, CUTEXGUY, 9th sleep, Steel moon), je dlouhá 4 volume a z mang, které jsem od ní četla se mi Yellow líbilo nejvíc.

Bishíci vypadají opravdu dobře Nádherně! Dokonale! Úžasně!, jako lidi (^^) a dokonce i jako chlapi (!!!), jsou přibližně stejně silní (jak povahově, tak fyzicky) a na první pohled není až tak zřejmé, kdo je seme a uke. Jsou vtipní, sympatičtí mají smysl pro humor a nenechávají se moc často unášet a zachraňovat (aspoň ne ze začátku).

O příběhu jsem už mluvila, ačkoliv poslední dobou kladu rovnítko mezi výrazy „yaoi s dějem“ a „oxymóron“, o to větší mám pak radost, když najdu yaoi, kde nejde jen o jedno.

Zvrácenější slečny se dočkají i několika postelových scén, i když (a ne, nehraju si na slušňačku, nemám k tomu důvod, protože teď mi to už stejně nepomůže ^^) osobně se mi víc líbila první část, kde Gou o Takiho teprve bojoval… <= opravdu jsem poslední dobou tak nechutně romantická? Y_Y

Asi budete chtít něco, co manze vytknout, ale já na nic nepřišla. Neříkám, že je to úžasně dokonalý příběh, protože není ale je hezká a dobře se čte, dobře končí a vůbec je to prima oddychovka, která má slušnou úroveň.

Download: www.the-evil-empire.net

Nekriticky miluji jeden komentář, kterým Yellow obšťastnila uživatelka na mangaupdates.com. Dovolím si ho parafrázovat, protože vedle těchto pár vět se celá moje recenze může jít zahrabat. Kapuppy to vystihla úžasně.

Kapuppy, 29. 4. 2007, www.mangaupdates.com

Nádherná kresba, příjemně stereotypní postavy a příběh… no, nádherná kresba. XD Moje zúčtování:

v. 1: Sexy chlapci, poněkud divné zápletky včetně incestu, crossdressingu, atakdále.

v. 2: Sexy chlapci, obyčejné akční zápletky. Připomíná Fake. Odporně rozkošná extra kapitola na konci.

v. 3: První půlka stejná jako volume 2, v druhé půlce začíná „dramatický“ příběh Takiho mládí bla bla bla, KONEČNĚ PORNO, bezva.

v. 4: Prostomyslná Taki-zápletka zabírá celou knihu a vy chcete autorku umlátit za to, že z Takiho udělala ubrečenou holku, když byl předtím tak cool. Aspoň, že konec je hezký (totální deus ex machina)… a kresba je nádherná.

UKÁZKA





P.S: Ale s Fakeem mi to prosím nesrovnávejte. V mých představách Fake podpatkem drtí ubohý plivanec zvaný „zlatý fond yaoi mangy“ (a pomáhá mu v tom Koori no mamono), zatímco Yellow je „pouze“ vysoký nadprůměr. ^^

Volume 12

SPOILERY SPOILERY SPOILERY SPOILERY SPOILERY SPOILERY SPOILERY SPOILERY SPOILERY

TVÁŘ KNIHY:
SETSUNA



Je sexy, co si budem povídat. Obzvlášť v těch lesklých černých kraťasech a vysokých botách, co nosil v posledních kapitolách volumu. Jen kdyby pořád nevzlykal po Sáře… Navíc, v tomto díle nebylo z koho vybírat. Celou dobu tam pobíhal jen Setsuna. Ale nestěžuju si, hezky se na něj dívalo.


Pochvala: „It really suits you, Mudou Setsuna-kun… I say that, but the way I am these days, I can´t actually see it.“ - Zaphikel

Hláška: „Put the gloves on… The fuck? What am I, a virus or something?“ - Setsuna


Sára, Sára, Sára, Sára, Sára!!! Setsunova slovní zásoba byla ve dvanáctce poněkud omezená.

No, abych mu nekřivdila. Chlapec dorazil do Nebe živý a zdravý a hned padl pod ruce Zaphikelovým vizážistům. Bylo třeba trochu změnit jeho vzhled, protože jeho tvář je v Nebi nechvalně proslulá. No, nabarvili mu vlasy načerno… a nasadili mu brýle. Víc jsem ke štěstí nepotřebovala, protože se z něj vyklubalo přesně to, co jsem si představovala pod jménem Artemis Fowl. (I když Arty brýle nenosí, nemůžu si pomoct.) Nesmím teď nějakou dobu Artemise číst, protože kdybych si přitom vybavovala tuhle tvář, byla bych první člověk, který by měl v úmrtním listu napsáno „vykrvácení na nosebleed“. On je Arty velmi fangirloidní i bez toho…A nepřipomínejte mi, že je mu 12. Nejsem pedofil… vážně ne… Vždyť on doroste. Ještě pár knížek a bude v příhodném věku. ^^ *chamtivý úsměv směrem ke knihovničce*

Zvláštní, že mi s černými vlasy vůbec nepřipomíná Caina… snad to má co dělat s jeho výrazem. Každopádně Kaori musí být posedlá brýlovitými převleky. Ještě pořád mám v živé paměti kouzelnou scénu z Godchilda, kde se Cain úžasně zamaskoval pouze brýlemi a pak se ještě divil, když ho prokoukli…

Pak si hrdinským, z prstu vycucaným proslovem na svou stranu naklonil všechny rebely (až všichni jásali, tleskali a hailovali) a vydal se hledat Sáru. …měl by si utřídit priority.

Sára si ostříhala vlasy. (To se jí to stříhalo, když nebyly její.) Musím říct, že s krátkými je sympatičtější. Ve wildtalku Kaori povídala, že prý dostala dopis, ať si její hrdinky stříhají vlasy častěji. Jako další příklad uvedena Merediana. Musím souhlasit, s hanbou přiznávám, že i nad Meredianou jsem se trochu slitovala, když se ostříhala.

Zbytek dílu pak Setsuna se Sárou pobíhali po Nebi, chvíli se ohavně míjeli, aby se nakonec dojemně setkali na květinovém kopečku, nechali se přepadnout, Sára se prostě musela nechat chytit a vrátit se k Lily, Sevotharte dostal Zaphikela a já byla naštvaná, protože jsme znovu skoro tam, kde jsme začali. Žádný Katou, žádný Kira. Žádný Michael, žádný Rafael. Chjo :((

Jestli v příštím volumu bude Setsuna spřádat další plány na záchranu Sáry, tak… tak… budu zlá!

Kaori, you fucking sadist!

HUSOPASKA

Po tomhle o sobě přestanete hrdě prohlašovat, že jste otaku. Příští pátek JENÍČEK A MAŘENKA a pak si dávám pauzu až do velkých prázdnin. Leda by se někdo místo mě nechal odzkoušet z morfologie a těch dalších příšerností... Sorry.

Ale vážně, je mi to líto, ale musím teď upřednostnit povinnosti a dočíst Angel Sanctuary.


HUSOPASKA

ANKETA



Nudíte se? Kupte si medvídka mývala.

Scan, který mě odstavil. Leon se pokouší nakrmit Countova mývala a... prostě, věnujte pozornost prostřednímu panelu. ^__^

A dovolím si i jeden fanart z deviantu. Ani nevím, proč mě tak dojal... ehm, vlastně vím. (Mimo jiné také proto, že tam má Leon rozpuštěné vlasy *badump badump a záchvat fangirlismu*)



Zdroj

Volume 11

SPOILERY SPOILERY SPOILERY SPOILERY SPOILERY SPOILERY SPOILERY SPOILERY SPOILERY

TVÁŘ KNIHY:
RAZIEL




Ach jo, měla tu být Arakune. Měla tu být Shatiel… měl tu být Zaphikel. Anael by si to taky zasloužila. Ale to nééé! Proč já se vždycky nechám nachytat na lidi, kteří dělají lacinné vtípky a dojáky?


Šokující zjištění: „I am virgin too, you see… hard as you may find it to believe from looking at me.“ - Arakune

Hláška: „Whazzat I hear? You´ve had guys giving you earrings? Lemme see, lemme see… Beew! That´s disgusting… are the two of you gay or something?“ - Katou



Nějak moc se umíralo... až moc. Farewell.

Arakune byla tak dojemná, že jsem litovala i toho chvilkového záchvatu vzteku, který jsem pocítila, když zavraždila Voice. Proč Kaori vždycky dělá ze záporáků takové chudinky ublížené? Já chci aspoň jednoho záporáka nenávidět až do konce, ale s takovou mám chuť je leda obejmout a utěšovat. Hm. Už žádné latexové oblečky z Arakuniny garderóby, fňuk.

Zaphikel odhalil svou pravou tvář. <= neklikejte, pokud nejste psychicky připraveny na bishíka no. 1! Těžko tomu věřit. I já, se svou spoilerovou průpravou z wikipedie a youtube jsem jeho minulostí hluboce otřesena a lituju čtenáře, kterým se spoilery vyhnuly, ti z toho museli mít mnohem horší šok. *představila si Zaphikela z druhého volume, kde tahal Raziela do Disneylandu* Ne, tomu nevěřím! A ne a ne a ne!!!

Raději přejdu k veselejším věcem. Ta nejveselejší je, že Rosiel stále nikde k nalezení. ^^ *čeká, kdy přiletí pěst od Seel*

Setsuna konečně oživen! Jen škoda, že už nebudou žádné veselé scénky, jako třeba ta nedávná s přítulným Asmodeem, který nikdy nevynechá příležitost sáhnout si. ^^ Setsuna po návratu do svého těla neodolal a začal předvádět hrdinské cool pózy. Naštěstí tam byl Katou a seznámil ho se svým (imho velmi rozumným) názorem na cool hrdinské pózy. ^^ (Všimněte si, jak se Uriel v pozadí tváří tak rozkošně rozpačitě. ^^)

Zaphikel odhalil existence své tajné rebelské organizace Anima Mundi a poslal Raziela do Anagury, kde měl navázat kontakt se Setsunou. Než se tak stalo, ptal se Raziela, zda má Raziel opravdu tmavě modré oči… *fňuk fňuk*… a pak mu sahal na tvář… *fňuk fňuk fňuk fňuk*. Já jsem tak náchylná na dojemné scény. Rozbrečím se fakt u všeho.

Chudák Raziel. (Odhlížím od faktu, že informaci o Zaphikelově zradě sežvýkal až moc rychle, ono taky… rozervanecké zdržovačky mě stejně nikdy nebavily.) Nejenže ho v Anaguře ti dva úchylové (čti: Setsuna a Katou) poněkud zesměšnili (prý holka! Jakápak je Raziel holka!), navíc ho tak trošku podrazil i Zaphikel. Čili aby mohl Setsuna do Nebe, Raziel na oplátku zůstane v Pekle jako rukojmí a Zaphikel z toho měl ještě srandu. (Hm, a já vlastně taky. ^^). Ale řekla bych, že by si s tamním osazenstvem mohl padnout do noty, jsou stejná krevní skupina.

Sára má novou služku… je malá, otravná a piští. (Ti sice z mangy nejde poznat, ale podle jejího vzezření to není těžké odhadnout.)

Na konci volumu byly výsledky hlasování o nejoblíbenější postavu. Takže: první tři místa – Setsuna, Kira, Katou. Čtvrtý Michael. To by šlo. Ale pak to šlo od desíti k pěti. Katan dvanáctý? Rafael třináctý? Uriel sedmnáctý!!!???!!! Na patnáctce Astaroth, ne, že by neměl své kouzlo, ale vždyť se tam jen mihnul a nic neudělal! (Až na to, že se pokusil znásilnit a zavraždit Kurai… ale to je vedlejší.) Asmodeus 23, Sevotharte 25, Doll 31 – předběhli je dokonce Lily s Metatronem (19 a 20)!!! Kam ten svět spěje. Y_Y

Volume 10

SPOILERY SPOILERY SPOILERY SPOILERY SPOILERY SPOILERY SPOILERY SPOILERY SPOILERY

TVÁŘ KNIHY:
ASTAROTH




Protože je až moc sexy, miluje krev, s nikým se nepáře, trpí poněkud nebezpečnými záchvaty vzteku (nebezpečnými pro ostatní lidi) a je šílený… vlastně ani moc ne. Při zpětném porovnání jeho a toho, co se vyklubalo z jeho sestry (pravda, čekala jsem podraz, nemohla být tak moc hodná, ale to „těhotenství“ na mě bylo moc), mi nakonec přišel jako docela rozumný chlapec. (Chtěla bych, aby se v příběhu ještě objevil. Chtěla bych moc?)


Moudro: „Guess all this crying shit is only to be expected. That´s why they call them girls after all.“ - Michael

Hláška: „Mika-chan! This is trap! Even an idiot like you can see that!“ - Rafael

Jsem v polovině? Jsem v polovině!!! Huráá! Tudíž jsem v té nejnebezpečnější části, protože co jsem vysledovala, většina lidí AS odložila mezi desátým a čtrnáctým volumem. (Jsem odhodlána krizovou část zdolat!)

Na papíře, kde si během čtení píšu poznámky, které nesmím zapomenout, mám z této knihy asi dvě věty. Hm… No, celkově vzato se toho stalo dost, Kurai se trošku potulovala po Pekle, Astoreth je šílenec, Asmodeovi se také nedá upřít jisté charisma, i když je to „perverted old geezer“, jak trefně poznamenal Setsuna… Arakune je ten typ záporáka, který za to vlastně nemůže (a tipla bych, že mu to záporáctví stejně dlouho nevydrží… Ok, netipla, vím to, listovala jsem dopředu Y_Y). Voice už jsem mu odpustila.

Katou je zpátky!!! Tralala, juch juch juch! S Urielem v podobě vrány na rameni. Roztomilá scéna, když se setkal s Kirou. (Klik - neskutečně se mi líbí jeho úsměv vlevo nahoře.) S Urielem se chopili úkolu oživit Setsunovo tělo, protože sám Setsuna by se k tomu přes zachraňování svých bližních asi nikdy nedostal. Rafael byl kupodivu svolný Setsunu oživit (sice je to pro něj smrtelný zločin, ale prý že „co oči nevidí, srdce nebolí“ ^^).

Dnes se nemám nad čím rozčilovat. Metatron se neukázal, Rosiel se také už několik volumů drží v zákulisí (Katan mi sice chybí, ale jsou tu i jiní… kupříkladu Katou)… a Sára je nakonec v partě s Rafaelem a Michaelem nečekaně vtipná. Ach jo.

ŽABÍ PRINC ANEB ŽELEZNÝ JIDŘICH

Ludwig měkne, Will dostane nakládačku a na konci se objeví dvě staronové postavy. Mimochodem, princezna Katrein je roztomilá. ^^

Další pátek HUSOPASKA. (Ta už tak roztomilá nebude.)

ŽABÍ PRINC ANEB ŽELEZNÝ JIDŘICH

ANKETA



CUTExGUY

Pravidlo číslo 2: Pamatujte na pravidlo číslo 1. Pokud je váš otec šílený vědátor, nikdy, opakuji, nikdy ho nežádejte o pomoc. Sumi to udělala… a litovala.

Sumi je tajně zamilovaná do spolužáka Mitsurua. A protože není zrovna dvakrát smyslná, vydedukovala si, že Mitsuru má rád vyspělejší a prsatější ženy a o Sumi ani nezakopne pohledem. Poprosila tedy taťku, zdali by jí nedal nějaké hormonální prášky, které by z ní udělaly svůdnou sexbombu. Tatínek svou dcerku velmi miluje, proto její prosbu neodmítl, ale zároveň ji tak trochu podvedl.

Lék jí dal, Sumi ho vypila, omdlela, a když se probrala, byla vyspělá, krásná, sexy a smyslná… ale byla chlap.

To je najednou radosti! Taťka je šťastný, že jeho nově objevený lék, který si takto podle vyzkoušel na vlastní dceři, funguje, mamka je šťastná, protože je profesionální stylistka a může se na své sexy synodceři vyřádit a čtenářky jsou šťastné, protože Sumi ve své mužské verzi vypadá stejně jako Gou z Yellow a je jednoduše *kyáá kyáá*. (Porovnání: GouSumi a ještě jedna Sumi, kdybych právě neměla příšernou rýmu, určitě chytnu příšerný nosebleed.) Jen Sumi nejásá. (Nechápu proč. Já být takový chlap, tak… se nehnu od zrcadla. ^^ I když své nevýhody to samozřejmě má, třeba když vás začne balit nymfomanická zdravotní sestra a při procházce se svým kamarádem za vámi neustále cvakají foťáky všudypřítomných praštěných yaoistek.)

Sumi své alter ego pojmenuje Jun a právě díky němu se sblíží s Mitsuruem, který má mindráky ze své nedostatečné mužnosti (a oprávněné, co si budem nalhávat, ten kluk je ztělesněný ukeizmus, potkat Pica, nepřežije) a v Junovi vidí něco jako svůj vzor. A taky se ukáže, že má skutečnou Sumi velmi rád a často se pozastavuje nad jejím divným chováním – nemá ani stín podezření, že Sumi nemůže ani vteřinku zůstat v jeho blízkosti, protože když jí poskočí srdce, změní se v jeho nového kámoše Juna.

A aby toho nebylo málo, Sumi nakonec není jediný člověk, na kterém si její táta a další šílení vědci testovali léky na změnu pohlaví. Ve skutečnosti už ve třetím volume těžko najdete někoho, kdo se nemění. A taťka jí zarputile odmítá dát protijed.

Tak tedy… děj je ubohý. *Postranní pohled na hromadu jiných gender-bender shoujo mang, kde mají hrdinky oči navrch hlavy a dvacet nechutných bishie-ochránců* Změna názoru, CUTExGUY je na svůj žánr nadprůměrná manga. Navíc, u autorky Tateno Makoto (Yellow) máte vždycky jistotu, že co nezvládne v příběhu, to bohatě vynahradí v kresbě a tudíž to nikdy nedopadne špatně. Klidně mě za tento výrok umučte, ale stylovější bishíci než od Tateno Makoto neexistují se těžko hledají.

Ale odhodím masku a budu upřímná – jestli existuje něco, nad čím se budu navenek pozérsky ošklíbat, ale ve skutečnosti mě to nikdy nepřestane bavit, pak to jsou plážové epizody, módní přehlídky, školní festivaly a dilemata, komu vnutit valentýnskou čokoládku. No do toho, jen se smějte! Hohoho. Navíc, když je hrdinka poměrně sympatická (možná to má co dělat s tím, že většinu času je vysoká, nosí černé košile a černé kalhoty (její matka ví, co bishíkům sluší), má nebezpečně úzké oči a svalnaté nohy, což jde dobře vidět, když se promění a zrovna na sobě má školní minisukni…??). Opravdu nikdo ji nezachraňuje, ani to není třeba, protože nejvyšší, nejsilnější, nejtmavovlasejší a nejcoolovitější bishík je ona sama.

Neřekla bych, že přečtením CUTExGUY něco zvláštního získáte (snad kromě toho, že budete slintat nad ženskou hrdinkou), ale zároveň tím nemáte co zkazit. Jestli u vás právě prší a vy se nudíte… www.mangatraders.com volají. ^^ Zatím jsou přeložená tři volume ze čtyř a doufám, že i toho čtvrtého se ještě dožiju.

UKÁZKA

Nepříjemné, když se proměníte v chlapa ve chvíli, kdy na sobě máte minisukni.





Yaoistky jsou zlo a jejich foťáky ďáblův nástroj. A zkuste jim to vysvětlit.




AS - volume 9

SPOILERY SPOILERY SPOILERY SPOILERY SPOILERY SPOILERY SPOILERY SPOILERY SPOILERY

TVÁŘ KNIHY:
NOISE




Protože vypadala děsivě, když si ostříhala vlasy a… taky proto, co ji k tomu vedlo. *pláč* Protože její činy a řeči způsobily Arakune poněkud těžkou hlavu. A protože se bojím, že když ji nevypíchnu teď, už k tomu nemusím dostat příležitost. Ačkoliv jsem rozmýšlela, zda na tvář dne nepovýšit otisk Michaelovy podrážky na Sářině hlavě *zlomyslný úšklebek*, ale když Noise byla taková tragická hrdinka… ale o ten kopanec vás neochudím. ^^ Tady.


Moudro: „Might makes right.“ – Mad Hatter

Hláška: „Wait… two legs, pair of eyes… wears skirt… I´ve definitely seen her somewhere.“ - Michael


Konečně jsem se po třech dnech odtrhla od Petshop of horrors (přece jsem neodolala) a bylo to bolestivé (Leon a D jsou těžce návykoví), ale už jsem začínala zapomínat obsah posledního AS, takže… jsem si dnes prožila několik ošklivých šoků.

Já už se bojím o komkoliv cokoliv napsat, protože se to začíná zvrhávat tím směrem, kdy máte po dočtení kapitoly pocit, že za a) svět udělal kotrmelec a za b) od Kaori Yuki se Ďábel učil. Už nevěřím nikomu, snad jen Michaelovi a Setsunovi, protože tihle dva jsou tak pitomí, že na podvratné myšlenky by se nezmohli.

Sára nadále setrvává v Rafaelově společnosti, kterou si ani v nejmenším nezaslouží, a, teď se něčeho držte, říká mu „Ralphie-kun“!!! A co je nejhorší? Byla mi sympatická… *zahanbená a připravená na kamenování* I toho Ralphie-kuna jsem jí odpustila v okamžiku, kdy Rafael udělal tenhle obličej a přezdívka se ukázala vcelku trefná. Michael byl tradičně úžasný (už se zase kamarádí s Rafaelem a přivezl mu z výletu rozkošné suvenýry – vnitřnosti zabitých démonů a podobně půvabné dárečky), nakopl Sáru (důkaz o pár řádků výš) a dokonce ji ani nezabil, když mu udělala výstup… jen doufám, že si její výchovnou přednášku nevezme k srdci, ale snad ne, protože použila složité věty. ^^

Kurai se konečně vymáčkla, že miluje Setsunu („Ale ty jsi pro mě jako malá sestřička, Kurai.“ – Chlapče, v čem vidíš problém? Sára je taky malá sestřička, geez). Pak byla, chuděra, dost rozhozená a přistoupila na pakt s Hatterem. Setsuna byl nucen upřednostnit záchranu Kurai před záchranou Sáry. A teď přijde to nejhorší – Arakune odhodila podprsenku. Ne, že by jako chlap nebyla sexy, ale proč, PROČ vždycky zradí ten, proti komu nikdy nemám ani nejmenší nástin podezření? *Taylořina důvěra silně otřesena* A co je na tom nejhorší, o Voiceovi ode dneška už jen v minulém čase – Arakuneho přičiněním (nenávidím Arakune, když je chlap). A to jsem se minulém volumu tak radovala, že přežil střet s Michaelem. Y_Y Radovala jsem se předčasně. Noise (se znepokojivým účesem) teď místo svého bratra dělá Setsunovi společnost. Už si nemám iluze o tom, že její existence bude zvlášť dlouho pokračovat. Opravdu žádám moc, když chci, aby přežila aspoň ona? Podle Kaori nejspíš ano. T_T (Ale mini-naději ještě mám, zřejmě jsem příliš naivní a nepoučitelná.)

AS - volume 8

SPOILERY SPOILERY SPOILERY SPOILERY SPOILERY SPOILERY SPOILERY SPOILERY SPOILERY

TVÁŘ KNIHY:
VOICE




Protože je roztomilý. Protože neví, co má dělat, když ho Setsuna uvádí do rozpaků svým novým sexy tělem. Protože je věrný, vtipný a je to idiot. Protože si kvůli Setsunovi nechal useknout ruku, i když ho dřív nenáviděl. A byl v centru úžasně dojemné scény, kdy ho Setsuna polomrtvého přinesl zpátky do Anagury a nechal se kvůli němu kamenovat.


Moudro: „Pointless murder is what war is all about.“ - Michael

Hláška: „Firstly, I am the one who drink the lifeblood of this world. Secondly, I am the vulgar fool who has committed every possible sin. Thirdly!! Thirdly… errm… what was it… Ah, well, who cares.“ - Michael


Na úvodní stránce měl Michael síťované silonky! Pak už je bohužel neměl a měl jen síťované triko… lepší než nic, ale těch silonek mi bylo líto.

Chudák Setsuna se při panickém útěku z Anagury nestačil ani slušně obléknout, takže mu nezbylo než pobíhat po Zemi jen v ultrakrátké košili. Navíc zjevně objevil výhody žhavého ženského těla, takže to na ubohého Voice zkoušel, jak se dalo, až to Voice nevydržel a doporučil mu, ať se zahalí. (Je mi Voice líto.) Alexiel jsem nikdy neměla zvlášť ráda, ale Setsuna je v jejím těle úžasný. Jeho pubertální záchvaty v kombinaci s Alexieliným zjevem jsou perfektní. Řekněte sami, není dokonalé, když se úžasná, všemocná a zbožňovaná Alexiel-sama tváří takhle? *zlomyslný smích*

V Tokyu Setsuna s Voicem narazili na Michaela a samozřejmě, jak jsem minule předpokládala, se porvali. Michael byl obzvláště drzý, protože usekl ubohému Voiceovi ruku a pak si ještě stěžoval, že s tímhle se ani nepoškrábe na zádech. Che che. Setsuna se trošku rozlítil a s Mikou by to nejspíš nedopadlo dobře, kdyby se tam neobjevil Rafael a Michaela neodvlekl pryč. A Michael pak Rafaelovi rozzuřeně sdělil, že… že… *ještě zlomyslnější smích*… že už se s ním nebude kamarádit! (Doslova.) Už chápete, proč mám Miku tak ráda? ^_^ (Bude zázrak, jestli se tu ještě někdy objeví hláška, která by nevyšla od něj. Michael je továrna na cool hlášky ^^.)

Sevotharte v této knize dvakrát přišel o masku, ale vždycky se mu podařilo naaranžovat se tak, abychom mu do tváře neviděli. Y_Y A taky nezůstal naživu nikdo, kdo by mohl informaci o jeho tváři poslat dál. Mimo jiné tam opět oxidoval Metatron a rozčílil Seviho tak, že mu zabavil a rozškubal pár panenek! Just do it, Sevi! Sevi je drsný! *spokojený škodolibý úsměv namířený na vřeštícího Metatrona*

No, Metatron na pokyn svého nejlepšího kamaráda Pana Králíčka *znechucené převrácení očí* probral Gabriel a ona to byla… Sára. No, aspoň teď má coby Gabriela hezčí šaty a hezčí ofinu. A je slepá. Na konci volumu zmateně pobíhala po okolí a spadla Rafaelovi na hlavu. Nemám z toho dobrý pocit, protože jsem už dřív potkala spoiler. *vzteklé a bezmocné zatínání pěstí*

Nevím, co to se mnou je, ale dostala jsem šílenou chuť přečíst si Petshop of horrors… ne, nemůžu to míchat s AS, ale třepu se na to jako feťák. Nesmíš, Taylor! Nesmíš! Vypni ty mangatraders!

O krásné panně Mahuleně

Dnes vás čekají hned tři osudové ženy - Mahulena, Lala a... ehm, Edelgarda (ta je velmi osudová hlavně pro Willa ^_^).

Všimněte si toho obrázku s názvem "credits", ten mi nakreslila Hinx. Není úžasný? Hinx mi teď upravuje scany.

Příští týden se těšte na ŽABÍHO PRINCE A ŽELEZNÉHO JINDŘICHA.

O KRÁSNÉ PANNĚ MAHULENĚ

ANKETA



AS - volume 7

SPOILERY SPOILERY SPOILERY SPOILERY SPOILERY SPOILERY SPOILERY SPOILERY SPOILERY

TVÁŘ KNIHY:
MICHAEL




Protože je sexy. Protože nosí prima šaty, má senzační kérku, tlupu šílených sluhů a je poněkud nervní. Protože má ohnivá křídla. *fascinovaný pohled* Cokoliv vypustí z pusy, je perla. Je to anděl ohně a války, jeden z Živlů, největší potížista v Nebi, Angel Superstar, a pokud chcete setkání s ním přežít, nechce si od cesty poznámky o jeho bratrovi a jeho výšce. (Já už jsem patrně mrtvá, protože dřív jsem ho společně s Razielem měla zařazeného ve skupině „malých krátkovlasých“.)


Zjištění: „Alexiel… sizes 87-58-85… I don´t remember anything else.“ - Rafael

Hláška: „Want me to cooperate? Start a fucking war!“ - Michael


Konečně vím, kdo je ta nenáviděná Layla… a víte co? Mně je sympatická. Asi proto, že „to“ vím už dávno, o té druhé osobě si nedělám přehnané bishíkovské představy a to, co dokázala, mi připadá úžasné. Hm. A neměla bych tohle téma řešit o deset volume dřív, než na to dojde v manze, takže si zamykám pusu a zahazuju klíč. ^^

Sevotharte se konečně dočkal své porady, bohužel na ní byl jen on, Rosiel a Rosielovi patolízalové a GRR VRR!!! Nemám Sevotharta ve zvláštní oblibě, nepatří k elitě, kterou bych si dala na wallpaper, ale chovám k němu respekt a je to úžasný krutovládce a Rosiel, ten vychrtlý zženštilý budižkničemu, ho donutil, aby se před ním plazil na kolenou… GRR VRR!!! Rosieli, tímhle sis to u mě zase posr… poštval sis mě proti sobě. Y_Y

Ke slovu se konečně dostaly zbývající Živly, a sice Oheň – almighty Michael-sama a Vítr – Rafael. Rafael je lékař a s oblibou vyšetřuje hlavně mladé sexy ženy, má sympatickou sekretářku Barbiel a princ Ludwig vedle něj vypadá jako slušně vychovaný mladý muž s pevnými morálními zásadami. A nejspíš nemá rád Metatrona. „That brat… sorry…Metatron…“ ^^ Mika-chan sem tam někoho upálí a má perfektního sluhu Khamaela. Větší gorilu byste pohledali. ^^ Asi si zkazím pověst yaoistky, ale záběr na rozlíceného Michaela a jeho ohnivá křídla mě uchvátil mnohem víc než ta slavná
Katan / Rosiel dvojstránka z minulého volumu. Vrátila jsem se k tomu snad desetkrát, přičemž pokaždé jsem u toho tak na dvě minuty s obdivným výrazem vytuhla.

Ani Raziel to v mládí neměl lehké. Stačilo málo a skončil vypreparovaný a naložený ve formalínu. Andělé jsou tak krutí k malým chlapečkům se zvláštními schopnostmi…

Setsuna se konečně vrátil z Podsvětí (bohužel bez Katoua) a jelikož fyzicky zemřel, vstoupil do prvního těla, které bylo po ruce – tedy do Alexiel. Kurai zrovna svačila a tak se vylekala, chuděra, že vypustila mlíko nosem. Ani Setsuna nebyl z dané skutečnosti nijak nadšen.

Na Mad Hatterovi je vidět, že je na trochu jiném „levelu“ zla než Kurai a její poskoci, dělá mezi nižšími démony pěkný bordel a mně udělal slušný bordel v angličtině. „One is here to show you one´s new hat. And how one looks in skirt?“ Už jsem ten jeho styl mluvy pochopila a už je mi jasné, proč mi ze začátku přišly jeho kecy divné.

Btw: vypadá to, že v příštím volumu se Setsuna porve s Michaelem. ^_^ Tehee.