Death note - mangaka

TSUGUMI OHBA - PŘÍBĚH

Tsugumi Ohba, tvůrce/tvůrkyně neuvěřitelně populární mangy Death Note se narodil/a v Tokyu. Mezi jeho/její koníčky patří hlavně sbírání čajových šálků, ve dne vymýšlení zapletek do mangy a vnoci sezení na křesle s koleny pod bradou - takže by se dalo říct, že se velmi podobá L, svému hrdinovi z Death Note. Tsugumi Ohba žije v naprosté anonymitě, kromě výše popsaných skutečností o něm/ní není známo vůbec nic - dokonce ani pohlaví.

Existují ovšem spekulace, že Tsugumi Ohba je ve skutečnosti jen alias dalšího elice známého autra, Hiroshiho Gamou (například série Tottemo! Luckyman). Říká se, že Hiroshi Gamou tají svou identitu pod pseudonymem Tsugumi Ohba proto, že Death Note se velice liší od jeho předchozí tvorby. (Tottemo! Luckyman je manga pro opravdu malé děti. Pro ochutnávku si kliněte zde.) Hiroshi Gamou se narodil 17. srpna 1962 v Tokyu a má krevní skupinu B.


TAKESHI OBATA - ILUSTRACE

Narodil se 11. února 1969. Dle oficiálního databooku měří 174 cm, váží 53 kg a má krevní skupinu typu AB. Na většině svých mang pracoval pouze jako druhý kreslíř, mezi jeho známější díla patří třeba Hikaru No Go, Arabian Majin Bokentan Lamp Lamp nebo Ayatsuri Sakon. Za jeho dosavadní vrchol by se dalo považovat 108 kapitol mangy Death Note.

Takeshi Obata byl učitelem Nabuhira Watsukiho (Rurouni Kenshin) a podle jedhoho rozhovoru má asi 5 - 6 asistentů, kteří mu s kresbou pomáhají. Při kresbě rád používá značkovače na alkoholové bázi. Ačkoliv je Takeshiho dílo poměrně známé po celém světě, o něm samotném se neví skoro nic, kromě toho, že rád jezdí na kole.

0 komentářů:

Okomentovat