You´re my loveprize in Viewfinder

Shrneme si to:

- všichni mafiánští bossové jsou teplí

- všichni mafiánští bossové chtějí spát s Takabou Akihitem

- nebo mu dělat horší věci

- nebo chtějí spát mezi sebou navzájem

- nebo si dělat horší věci

- mafiánští bossové používají metody, nad kterými by lídr místního gangu ze základky zaplakal

- nebo používají sex

- a chlap zavřený týden v kleci vypadá právě tak svěží a sexy, jako by právě vylezl z koupelny

- má cenu se nad yaoi ještě pozastavovat (???)

- nemá (!!!)

YAOI WARNING. 18 +. A obvyklé blablabla.

Takaba Akihito je mladý, je drzý, je sexy, je uke, je fotograf a vyblejsknul, co neměl. Vyfotil Asamiho, což je Seme, je Mocný a Bohatý, je Zlý, je Silný a je Mafián. A nemá rád, když ho někdo fotí. Ale zato má prostředky, jak s paparazzi zatočit.

Třeba jim narvat jejich drahocenné negativy tam, kde záda ztrácejí své poctivé jméno.

A taky že to Akihitovi udělal.

(A Akihito se do něj zamiloval, to sice předbíhám v „ději“, ale pravda by neměla zůstat zamlčená. Do mě nikdo zamilovaný není, ale foťák na filmy nemám, takže nemůžu vyzkoušet, jestli Asamiho balící triky fungují. T_T)

Abych se vrátila k ději, od osudné chvilky s bondage a nevyvolanýma fotkama Akihito na Asamiho naráží na každém kroku. Občas se nechá zachránit, občas se s ním vyspí, bla bla bla a další peripetie, můžete si tomu říkat děj... nebo spíš pseudoděj.

Aby se pseudoděj neomezoval na sex s jedním mužem, na scénu vstupuje hlava čínské triády, Feilong, mazlivě zvaný Důvod Proč To Čtu, poškorpí se s Asamim, unese Akihita a má s ním sex.

A pak se tu zjeví ještě ruská mafie a... a pak už končí přeložené scany, manga je totiž ongoing, takže si nechávám drásat nervy tím, kdo další bude mít s Akihitem sex, ale doufám, že jich nebude víc najednou. Já nerada pohled na víc jak dvě nahá těla.

Bezva, ne? Tak tohle je yaoi, které má cosi-jako-děj. (Teď si představte, jak asi vypadá yaoi, které cosi-jako-děj nemá.) Autorkou je Ayano Yamane, jíž, jak jsem si stačila všimnout, spousta lidí do nebes vynáší a já nějak nevím proč, ano, kresbu má víc než luxusní, ale pořád je to jenom cákanice. Přiběh nonsence, napětí omezené na to, kdo jako další opře Akihita o zeď, humor not found. Před Asamim by medvěd prchnul. Před ním by prchnul i Prase Grizzly Neukojený z Legend of Blue Wolves. Akihito se zdál jako schopný a drzý uke, avšak veškeré náznaky sympatie byly pryč ve chvíli, kdy začal plácat hovadiny o tom, jak strašně po Asamim touží... Prosím? Po chlapovi, který mu nastrkal negativy do zadku? Sním či bdím? No, a Feilong... Feilong je Důvod Proč To Čtu.

Ale pořád to bylo lepší než Crimson Spell. <= *je si vědoma, že tímhle prohlášením si podepsala rozsudek smrti, sama ví, jak fanynky dokáží být agresivní, je totiž jedna z nich (zdraví Tinu a Helixe XD).* Tady se aspoň hrdinové nejmenují Pat a Mat Hal a Val. <= omlouvám se za svou povrchnost, ale mi to vážně hrozně vadí. T_T

Možná vám připadám zbytečně krutá a také jsem. Měla bych si pustit Boku no sexual harassment, abych si uvědomila, jak vypadá pořádná kravina. Existují mraky mnohem horších braků. Viewfinder není špatná yaoi. Jenže u mě narazil na problém zvaný „vysoké očekávání“, stejně jako kdysi Crimson Spell. Na mangaupdates.com jsou tři stránky komentářů a z toho jen jeden s nízkým hodnocením, zbytek jsou výkřiky typu „the best yaoi ever, the best in the whole entire world, unique characters“ a „really great story“, jenže ona to není best yaoi, ona je to yaoi úplně obyčejná. Stejně připitomělá a plná nesmyslů a klišé jako většina ostatních, tak proč to nadšení? Leda kvůli Feilongovi. To bych pochopila.

Přečíst: www.mangafox.com

UKÁZKA Feilonga SCANŮ




2 komentářů:

Anonymní řekl(a)...

Naprosto souhlasím. Nebo vlastně ani ne... Já si myslím, že je to ještě horší, než nějaká průměrná yaoi manga s nějakým rádoby dějem. Je to vlastně docela hnus. Nemám ji ráda a kdo tvrdí, že ji miluje a že je to nejlepší manga na světě, je u mě automaticky zařazen do skupiny lidí s podezřením na poškození mozku. Těžké poškození mozku.
Snesu hodně, snesu moc, snesu i to nejhnusnější a nejodpornější guro, ale Viewfindera ne.

Anonymní řekl(a)...

Já tu mangu tak miluju ♥

Okomentovat