Dash! (manga + comic movie)

Autorka: Natsume Isaku

Rok vydání: 2006

Délka: 1 volume

Žánr: yaoi, komedie, škola, bojová umění

Status: kompletní

Download: mangatraders.com (manga), www.aarinfantasy.com/forum (comic movie)





Judista Akimoto nastupuje na střední školu, na níž studuje i jeho judistický idol Saito. (Jednou ho viděl na zápase a prostě z toho byla – aspoň z Akimotovy strany – láska na první pohled, jen to ještě sám neví :). Akimoto se se Saitem přirozeně chce hnedka skamarádit, jenže ze Saita se vyklube docela mrcha – začne si ze svého naivního fanouška dělat otroka a nenechá si ujít jedinou příležitost se mu s ďábelským úsměvem projít po zádech. Jenže známe to, co se škádlívá...






Mangu Dash! napsala a nakreslila Natsume Isaku, od níž možná znáte třeba No color, na kterou tu mám někde v hlubinách blogu velmi spárklivou recenzi. No color byla geniální. Dash! už tolik... ne. Rozhodně není třeba se bát, pořád je to vtipná manga s prima charaktery (jestli něco zbožňuju, tak jsou to násilnická tsundere ukata <3) a krásně nepřehnanou kresbou, ale zdá se mi, že postrádá tu jiskru, kterou mělo právě No color (a třeba i Tight rope, na které se tu také brzo objeví recenze). Je to prostě fajn manga, ale nic, na co bych okamžitě ostřelhbitě běžela spisovat nadšený traktát; spíš jen tak vyšumí. Tak proč o tom teda píšu?


Před pár dny (na což mě upozornila Kirachan – díky, sama bych to nezjistila) se na aarinfantasy na tuhle mangu objevil otitulkovaný comic movie. (Comic movie jsou ty vybarvené, nadabované a nazvučené mangy jako Kuro-kun a ten druhý shotacon, který se mi vcelku líbil, ale už si nepamatuju, jak se jmenoval.) Zdá se tedy, že k uším japonských bohů konečně dolehly mé modlitby, ať už ku*va natočí něco normálního. Stalo se. Třikrát hurá! Co se týče samotného „filmu“, trvá třičtvrtě hodiny a kupodivu se mi líbil víc, než samotná manga... tak nějak víc mě to vzalo za srdce. Výhodou je, že kluci mají sex až úplně na konci a v manze to zabere přibližně půl stránky, takže ani ve filmu nezbyl žádný prostor na sténání, čvachtání a další zvuky, při kterých zděšeně hledáme tlačítko „mute“. Jednoduše paráda.



Původní svazek mangy obsahoval kromě judistů ještě jeden příběh, který ve filmu nenajdete. Není ale moc o co stát – pamatuju si ho jen matně a byl o tom, jak se děvka uke, který spí za prachy se všema, nastěhuje ke svému ňoumovitému bratranci, sexuálně ho obtěžuje a nechává se vydržovat tak dlouho, dokud se nedají dohromady. V rámci tvorby Natsume Isaku opravdu podprůměr.



Co k tomu dodat závěrem? Lepšíte se, kluci japonský! Třeba se dočkáme něčeho dalšího parádního a možná i normálního anime. Dash! mi udělalo velkou radost.

PÁR FOTEK

















0 komentářů:

Okomentovat