Hellsing - nemrtví a ti druzí

V dalším článku o Hellsingovi bych se chtěla krapet podívat na zoubek hlavním postavám.

ALUCARD



Tenhle chlapík je hlavním hrdinou celého příběhu. Pracuje pro organizaci Hellsing jako jeden z jejích elitních lovců vampýrů. Sám je také upír a tomu odpovídají i jeho bojové techniky. Nosí s sebou kanón bůhvíjaké ráže, obvykle se nejdřív nechá nepřítelem rozsekat na kousky, načež se zase pospojuje dohromady a záporákovi natrhne pr... prostě ho porazí. Největší radost má, když si pořádně zabojuje (což se tak často nestává, protože většina protivníků mu nesahá ani po kotníky), s šíleným smíchem doráží své spolubojovníky, aby nemuseli trpět a narozdíl od moderních amerických upírů na nějaké zvláštní morální zásady zvysoka kašle. Sice většinou pije krevní konzervy, ale čas od času mu nevadí vycucnut nějakou otravnou reportérku. Jo a taky mu vadí denní světlo.
Alucard působí značně vyšinutým dojmem, občas se nemůžeme zbavit pocitu, že tohle šílené monstrum by se mělo odstřelit jako první, ale na druhou stranu je čestný a jako "jedniný pravý upír" nemilosrdně odstraňuje z cesty ty ostatní "nápodoby". Dokonalých bishonenských hrdinů je všude až nad hlavu, takže tenhle sympatický, psychicky labilní, úchylný vampýr je oproti nim příjemná změna. Kromě toho - přečetli jste si jeho jméno pozpátku? ^_^

VICTORIA SERAS



Původně to byla členka týmu, který měl vyřešit záhadu v irské vesnici. Jenže jak to dopadlo, všichni víme a z Victorie se stal upír. Být mrtvá, to je pro dívku nezvyk a prakticky celý seriál sledujeme, jak se s nově nabytou mocí i prokletím vyrovnává. Jen si to představte na sobě - jeden den jste s partou kamarádů vysláni na banální misi, druhý den, nejenže jste mrtví, ale navíc pracujete pro tajnou britskou organizaci, bydlíte v tmavém, ponurém sklepě, musíte spát v rakvi, pak na vás naloží příruční dělo dvakrát vyšší než vy sami(a které ke svému vlastnímu překvapení jste schopni uzvednout jednou rukou) a na každé misi vás nutí někoho zabíjet. Taky vám vadí denní světlo. A co je na tom nejhorší, jediné jídlo, které jste schopní pozřít, je červené a tekuté. Samozřejmě se zprvu bráníte - přece nebudete chlemtat krev, jenže pak se ukáže, že bez krve jste slabší a slabší a navíc na ni dostáváte i docela chuť... sice se ještě pokoušíte tomu odolat, jenže pak se jednou probudíte a zjistíte, že si hryžete vlastní ruku. A na tohle všechno si najednou milá Victoria musí zvykat - inu, žádná slast stát se upírem.


LADY INTEGRA WINGATES HELLSING



Lady Integra je hlavou celého řádu rytířů Hellsing. Jedná se o prototyp silné ženy, která se nikdy neusměje, nikdy se nevzdá a veškeré problémy řeší s chladnou hlavou. A zatraceně dobře střílí. Jako malá zažila šok po smrti svého otce, kdy jí umírající pověřil velením Hellsingu. To se samozřejmě nelíbilo jeho bratrovi, Integřinu strýci, který si na Hellsing brousil zuby sám a pokusil se malou Integru odstranit - což se mu nepovedlo, protože dívenka utekla do sklepení, kde našla podivnou mrtvolu přikurtovanou ke zdi... no a protože už byla trošku postřelená a krev z ní jen cákala, mrtvola ožila a... ano, správně, byl to Alucard, který je od té doby Integřiným věrným sluhou a ochráncem.


WALTER




Walter je každopádně zvláštní postava. Zprvu se tváří jako typický starý butler - komorník, který je vzorem cnosti a vybraného chování. Ujímá se zmatené Victorie a pomáhá jí stát se pravým vampýrem a zároveň je oddaným sluhou lady Integry. Jenže, jak se záhy ukáže, ani Walter není jen tak nějaký obyčejný člověk. Pokud je to vůbec člověk. Jeho umění s tenkými drátky je vskutku vražedné a Alucard ho nazývá "shinigami" - bohem mrtvých. Co přesně to znamená nám sice nikdo neřekne, ale jistá je jedna věc - že Walter je zatraceně nebezpečný stařík, ať už lidský nebo ne.

0 komentářů:

Okomentovat