Deset z klanu Iga

IGA OGEN
Stará vůdkyně klanu Iga. Kvůli své zničené lásce k vůdci rodu Kouga vychovala ze své vnučky Oboro jemnou, mírumilovnou dívku, doufajíc, že ona je klíčem k usmíření mezi oběma rody. Ogen nepoužívá žádné zvláštní techniky a má speciálně vycvičeného sokola se smrtícími drápy.
Kdo ji zabil: Danjo

 

IGA OBORO
Po Ogenině smrti se z ní stala vůdkyně klanu Iga, ovšem jen papírová, protože skutečnou hlavou rodu se záhy stal jeden z ninjů, Yakushiji Tenzen. Oboro je něžná, mírumilovná dívka, která nikdy nechtěla žádné rozbroje a nyní se snaží válku zastavit. Přestože neumí bojovat s žádnými zbraněmi, narodila se s kouzelnýma očima a jediným pohledem dokáže zrušit i tu nejstrašlivější shinobi techniku, kvůli čemuž z ní všichni mají strach. Oboro je zamilovaná do Gennosukeho, ale brzy po vypuknutí války ji donutili přísahat, že ho zabije. 

 

 YAKUSHIJI TENZEN
Ovládá snad nejmocnější techniku celého svého klanu. Narodil se s tzv. Dvojčetem, což je jakýsi démon, který přežívá v jeho těle. Dvojče vyléčí jakékoliv Tenzenovy rány, čímž mu zaručuje nesmrtelnost (Tenzen je přes 200 let starý). Jediný způsob, jak ho zabít, je spálit ho na prach nebo useknout hlavu a schovat ji někde, kde ji Dvojče nenajde. Tenzen má v klanu Iga největší autoritu a po Ogenině smrti se stal jeho nepsaným vůdcem, ale i to hodlá změnit a chce se stát vůdcem oficiálním. Pokouší se přinutit Oboro, aby mu porodila dítě, které bude hlavou celého klanu Iga.

Kdo ho zabil: Oboro

 

AKEGINU
Nejbližší přítelkyně a strážkyně Oboro. Akeginu ovládá vlastní krev, díky níž různě oslepuje nepřítele a rovněž dovede vytvořit krvavou mlhu a protivníka zmást nejrůznějšími vizemi a imaginacemi. Je zamilovaná do Koshira, ale svou lásku se bojí projevit.
Kdo ji zabil: Kisaragi Saemon

 

CHIKUMA KOSHIRO
Jeho zbraněmi jsou dva kosíře, kterými může bojovat buď nablízko nebo je po nepříteli házet podobně jako bumerang. Jeho hlavní technikou však je Kamaitachi (duše větru) - v praxi to vypadá tak, že Koshiro nasaje vzduch a pak s jeho pomocí vytvoří vzdušné víry, které nepřítele rozsekají na kaši. Koshirovým životním cílem je chránit Oboro, ať to stojí cokoliv.
Kdo ho zabil: Kagero

 

YASHAMARU
Při boji používá speciální vlákna, vyrobená z ženských vlasů, tak pevná a ostrá, že dokážou rozsekat cokoliv - včetně zdí a skal, o lidech nemluvě. Na začátku putoval s Ogen do Sunpu, kde bylo rozhodnuto o válce a pak byl pověřen, aby donesl svitek svému rodu. Je to Hotarubin manžel.
Kdo ho zabil: Kasumi Gyobo

 

HOTARUBI
Používá mysteriózní genjutsu, vyvolává purpurové motýly, kteří pak různě matou jejího protivníka, dokážou na sebe vzít její podobu a dokonce i ji samotnou přenést na jiné místo. Kromě této specializace ale ovládá i obyčejný boj na blízko. Také si pěstuje bílého jedovatého hada, který je jejím ochráncem.
Kdo ji zabil:
Kisaragi Saemon

 

MINO NENKI
Své vlasy ovládá stejně dobře, jako kteroukoliv obyčejnou končetinu. Pomocí nich pak šplhá, může se dokonce pohybovat mezi stromy jako Tarzan, zachytává jimi zbraně vržené protivníkem a když je to nutné, tak nepřítele jimi nepřítele třeba i probodne. Celé jeho tělo je porostlé chlupy, takže Nenki vypadá spíše jako opice. Největší nechutnosti na něm je ta, že se nestydí při boji používat i chlupy v nose. ^_^
Kdo ho zabil: Muroga Hyoma

 

AZUKI ROUSAI
Nepříjemný stařík s hlavou jako meloun. Je to "gumový muž", své končetiny může libovolně natahovat a tvarovat.
Kdo ho zabil: Okoi

 

AMAYO JINGORO
Jeho tělo je tvořeno především vodou. Při kontaktu se solí se z něj stane ubohá slimáčí kreaturka, která přímo svádí k tomu, abyste ji rozšlápli. Pokud pak okamžitě nedostane vodu, zemře.
Kdo ho zabil: Kasumi Gyobo

0 komentářů:

Okomentovat