Bookmani



BOOKMAN (88)

alias „panda type“, Čína

Seiyu: Aono Takeshi

GALERIE



Praštěný přestárlý Číňan, který nemá jméno a představuje se jednouše jako Bookman. (Jmenuji se Bookman a všichni mi říkají Bookman. ^_^) , což je také jeho povolání a podstata jeho existence. Jeho úkolem je zaznamenávat tajnou historii světa, a proto pracuje po boku Černého řádu, aby mu náhodou něco důležitého neuniklo. Ve válce s Earlem se považuje za neutrálního a na straně klaďasů se ocitl jen tak (pro srandu králíkům). Razí teorii, že Allen je "Ničitel času" a že je jediný, kdo může zničit Earla (ale to my víme už dávno, jinak by to přece nebyl hlavní hrdina, že? ^^). Když to přežene s očním make-upem (tedy vždycky), vypadá jako panda (berme to tak, že je to čínský nacionalista), což mu jeho učedník Lavi nikdy nezapomene hodit na talíř. Aby nebyl out, má svoji vlastní Innocence. Jmenuje se Nebeský kompas a je to sada jehlic pro akupunkturu, se kterými dokáže nepřátelům provádět velmi bolestivé a nepříjemné věci.



LAVI (18)

alias „little devil type“, míšenec

Seiyu: Suzumura Kenichi

GALERIE




Dlouho jsme nevěděli, jestli se jmenuje Lavi, Rabi, Ravi, či dokonce Labi *bleh*, ale nakonec je to jedno, protože se ukázalo, že ani jedna z těchto variant jeho jména není opravdová. Lavi je jen alias a jeho skutečné jméno nikdo nezná, jak je u Bookmanů dobrým zvykem už dlouhá léta.

I tady platí rovnice: zrzavé vlasy = bavič, což je klišé, které nesmí chybět v žádné anime. Naštěstí si Lavi svou reputaci spravil v několika flasbackových obrázcích, kde se ukázalo, že svou bezstarostnou osobnost jen předstírá a ve skutečnosti patří k nejtemnějším graymanovským charakterům. Jako budoucí Bookman kdyby býval chladný, nepřístupný, bezcitný, uzavřený vůči ostatním, žil jen, aby sledoval a zaznamenával historii a lidé pro něj nebyli víc než inkoust na papíře. To se změnilo až s jeho příchodem do Černého řádu, kdy se jeho osobnost přetvořila a z Laviho se stal přátelský vtipálek – ale jestli je tohle jeho skutečná povaha nebo jen maska, těžko říct..

Jeho anti-akuma zbraň je malé sympatické kladívko, které může libovolně (s pokynem „Odzuchi Kodzuchi“) zvětšovat a všelijak natahovat, přičemž z Laviho pohledu nemění svou hmotnost, naopak Akumám, které tímto kladivem dostanou mezi parohy, to moc příjemné není. Většinou se tak leknou, že šokem vybuchnou, chudinky.

Kromě toho se prodlužující se násada dobře hodí na cestování a když jde do tuhého, Lavi může pomocí kladiva vyvolat základní elementy. Zatím ukázal Hi Ban: Gouka Kaijin (Ohnivá pečeť), kdy vytvoří víry plamenů v podobě hada, Ten Ban: RaiTei Kaiten (Nebeská pečeť) – blesky, Moku Ban: Tenchi Bankai (Dřevěná pečeť) – ovládá přírodní živly, dobře se hodí třeba k rozehnání mraků, za kterými se skrývají ošklivé staré Akumy a Konbo Ban: Gouraiten (Kombinovaná pečeť) – spojení ohnivé a nebeské pečetě, kdy vyvolá obřího hada z ohně a železa. Jak vidíte, je to docela užitečné a to nemluvím o klasických výhodách kladívka, kdy si majitel může stlouci vlastní rakev, kdykoliv se mu zachce. A aby to nebylo k Laviho schopnostem málo, mladý Bookman má dokonalou paměť – zapamatuje si všechno, co uvidí.

Rád provokuje okolí, vymýšlí stupidní přezdívky svým kolegům, libuje si v puberťáckých vtípcích, jako je kreslení po tvářích spících kamarádů a jaksi podezřele se lísá k Lenalee. (Taylor: „Bleh!“). Často se baví s Kandou a je jediný, kdo má privilegium oslovovat ho křestním jménem. („Yuu, is it really you?“); (Taylor si právě vzpomněla na všechny ty doujinshi a vůbec se této skutečnosti nediví *perverzní úsměv ^_^).

Lavi drží jednu prioritu – zatím „umírá“ nejčastěji ze všech graymanovských pstav a my, fanoušci, jen trneme, kdy to bude definitivní. A ještě jedna informace k Laviho dobru: kromě Allena je jediný Exorcista v Noemově Arše, který po boji se svým Noahem zůstal celý, relativně zdravý a s použitelnou Innocence.

0 komentářů:

Okomentovat