MoNoNoKe


1. Tohle anime má divnou kresbu. =>

2. Budu potřebovat ještě jednoho jointa, abych to pochopila. => Z.L.O.M. =>

3. Hlavní hrdina je sexy. Mluví ho Takahiro Sakurai. =>

4. Hlavní hrdina by byl sexy, i kdyby ho nemluvil Takahiro Sakurai. =>

5. Příběhy se dají pochopit i bez trávy. =>

6. Tohle anime má skvělou kresbu.


7. Existuje spousta, opravdu spousta yaoi fantartů s obsahem sexy Kusuriuri / jeho ještě víc sexy meč v human form a nosebleedy zde začínají být životu nebezpečné.



Zashiki-warashi

Těhotná žena se zoufale dožaduje pomoci a střechy nad hlavou. Kdosi se ji prý snaží zabít. Majitelka hostince zprvu odmítá, ale nakonec dívčinu křiku podlehne. Ubytuje ji v místnosti. V místnosti v nejvyšším patře hostince, kde se ozývají dětské hlásky a objevují se podivné panenky.

Umi Bouzu

Původně nezáživná plavba lodí se změní v noční můru poté, co jeden z cestujících pomocí mangetu zmate kompas a loď se ocitá v prokletém moři, děsivém rejdišti démonů a strašidel, odkud není úniku.

Noppera Bou

Křehká mladá žena brutálně vyvraždila svou rodinu, ale proč? Možná to celé bylo dílo démona. Kdo je ten démon?

Nue

O ruku lady Ruri se ucházejí čtyři muži, ale zdá se, že s nevěstou je něco v nepořádku. Stejně jako s celým domem. Když je jeden z potencionálních ženichů nalezen mrtvý a umírá dokonce i lady Ruri, události nabírají rychlý spád. I když je mrtvá, nápadníci hodlají v boji o její ruku pokračovat.

Bakeneko

Několik cizích lidí se setká ve vlaku. Nikdy předtím se neviděli a neznají se, ale ukáže se, že všichni mají něco společného se záhadnou sebevraždou mladé novinářky. Možná to nebyla sebevražda.

Pět příběhů má společnou jednu postavu – tajemný muž se špičatýma ušima, zuby, nádhernýma očima a beze jména. Říkají mu Kusuriuri – lékárník nebo mastičkář. Jedinými dvěma věcmi si u něj můžete být jistí. Za a) má nejvíc sexy hlas na světě a za b) nejen prodejem prášků živ je lékárník. Kusuriuri je totiž dokonalý nejen ve vnucování svých patlátek „poctivým“ lidem, ale hlavně ve vymítání a zabíjení démonů a strašidel všeho druhu. A samozřejmě, v životě není nic jednoduché a aby mohl Kusuriuri démona zabít, musí zjistit jeho pravou podobu, povahu a důvod, proč se zrodilo. A to jej přivádí k zajímavým / šokujícím / děsivým odhalením.

Anime je z roku 2007 a je to spin-off k o rok staršímu Ayakashi: Japanese classic horror, kde Kusuriuri vystupuje v posledních třech epizodách.

První věc, která diváka zasáhne – a mnoho lidí kvůli tomu anime odloží a tito dělají velkou chybu, je grafika. Divná kresba, divné barvy, už vůbec ne bishíci s pavoukovitými končetinami, statické obrazy, textury. V první chvíli jsem byla zmatená, brzy mě ten styl okoulil. Jasné a světlé barvy dělají atmosféru ještě děsivější a neutěšenější, prostředí vypadá jako divadelní kulisy a mně se ani nechce věřit, jak může z „takových malůvek“ člověka mrazit.

Je to horor, mystery, trochu detektivka. Hlavní hrdina (kromě toho, že ho mluví Takahiro Sakurai) má plný pytle krísma tolik charisma, že by si s ním mohl otevřít krám a většinou stačilo, aby jen seděl, nehýbal se a mluvil a Taylor byla přilepená k obrazovce pevněji než žvýkačka ve vlasech.

A mohla bych tady sáhodlouze vykládat, jako úžasně originální a atmosférická je animace (při použití nezdravého množství superlativů a cizích slov), jak úžasně originální a atmosférický je hudební doprovod (při použití nezdravého množství superlativů cizích slov), jak dokonale umělecky je vyřešený opening (-//-), jak jsou jednotlivé příběhy výborně propracovány (-//-) a bla bla bla (-//-) a všechno je to pravda, ale... Já o MoNoNoKe nebásním kvůli tomu, že mělo zvláštní a originální formu (i když má). Já básním proto, že mě bavilo. Jednoduše. A dokonce mi ani nevadilo, že se o hlavním hrdinovi nedozvěděli ani ň. Možná to není argument, ale je to pravda.

A Kusuriuriho mluvil Takahiro Sakurai. Ale to je vám ukradené, co?

1 komentářů:

Unknown řekl(a)...

<3 Nádherně a pravdivě napsaný článek :) už jsem se dlouho tak nezasmála a Takahiro Sakurai má vážně naprosto úžasný hlas a perfektně se k postavě mastičkáře hodí. Nejlepší anime co jsem kdy viděla... jo a taky z mastičkáře úplně nemůžu *slina*, *nosebleed* ,*přihlouplý úsměv*

Okomentovat