Junjou romantica

Nominatív: Kto/Čo? Hiro a Nowaki

Genitív: U koho/ čoho? U Hiro-sana doma

Datív: Dá komu/ čomu? ...ehm...

Akuzatív: Pre koho? Pre čo? Pre yaoistky :)

Lokál: O kom/ O čom? ...začína sa na s a konči na x....

Inštrumentál: S kým / S čím? ...no comment...

- skloňování pro yaoistky, (c) Katai

Varování: Yaoi. (Opravdu je nutné, abych to pořád opakovala?) A prudce zasvěcená rádoby-recenze, která si protiřečí tak, že by se i politik zastyděl.


Junjou romantica

Takahashi Misaki je osmnáctiletý budoucí uke, u jehož promluv si rvete vlasy hrůzou, co to provedli se sexy hlasem Takahira Sakuraie. Kromě celých tří mozkových buněk (ale nepřeceňujme ho, do lajny je nesrovná) vlastní i superochranářského bratra, který se o něj ukázkově stará, ale jen do okamžiku, kdy se ožení a Misakiho hodí na krk svému příteli Usagi-sanovi. Usagi-san je ultra-seme s úchylkou na všechno vycpané a plyšové (takže se má Misaki na co těšit), spisovatel gay-porn románů a homo. Misaki a Usagi-san teď bydlí spolu a handjoby, blowjoby a všechny další joby na sebe nenechají dlouho čekat. Usagi-san má totiž Misakiho doučovat na přijímačky na výšku a taky že ho doučuje, ale ne na ty přijímačky.

Junjou egoist

Hiro-san učí literaturu na výšce (na té samé, kde studuje Misaki), je to velký kamarád Usagi-sana (chtěl by být víc) a lehce emo. Nowaki je o pár let mladší, o pár desítek centimetrů vyšší, řekne tři slova za den („Miluju tě, Hiro-san.“) a má takový ten oddaný výraz „když do mě kopneš, chytnu tvoji botu... a olížu ti podrážku“. Hiro-san je z Nowakiho dost na nervy a emo, ale pořád jen uke. A jak všechny víme, uke sememu vždycky dá. (+ strašná spousta dojemných scén, osamoceného postávání v dešti a vyznávání lásky, bla bla bla).

Junjou terrorist

Z Miyagiho mají ve Phillip Morris radost, Miyagi jich stáhne tolik, že by i mou spolužačku L. rozbolely plíce. Miyagi je rozvedený a pracuje jako profesor na stejné škole jako Hiro-san, dokonce jsou spolu v kabinetě a pokud se navzájem nežerou, rozebírají svoje milostné problémy a literaturu. Miyagiho problém je jeho bývalý švagr, uječený pubertální uke Shinobu Fatalista, který je do profesora strááášně moc zamilovaný a udělá cokoliv, aby ho dostal, protože si to prý žádá osud. O_o

P: „Výborně, slečno. Ještě mi řekněte nějaké synonymické adjektivum ke slovu uke.“

S: „Hysterický? Dramatický? Přecitlivělý?“

P: „Excelentně, podejte mi index.“

Anime má zatím dvanáct dílů a dalších dvanáct vyjde údajně v říjnu, tak to jsem zvědavá. Mangu nakreslila Nakamura Shungiku a zatím je přeložených 7 volume, ale k manze jsem ani nečichla, takže o ní pomlčím. ^^

Teď se připravte. Budu na všechny strany pálit pohrdavé přívlastky, odvolávat se na Gackta a snaži se zakrýt, že mám v ksichtě rozněžněný :33 výraz. Protože. Junjou. Romantica. Je. Korunovaná. Blbost. Kdyby se Klišé personifikovalo, byla by to Junjou romantica.

Oni se tam přirážejí ke zdi. Běhají za sebou na letiště a brání si nastoupit do letadla, které je má navěky rozdělit. Hodiny a hodiny na sebe čekají v dešti před restaurací. Uke nikdy neporuší šesté pravidlo. Kecy, které by normální člověk nevypotil ani s trojkou v žíle. Plus nějaká ta nehezká minulost. Plus tragická smrt rodičů. A další a další a další blbosti. Nehledě na to, že animace je hrozná, barvy vybledlé, hudba o ničem a všude plno plyšových medvědů, ale když říkám plno, myslím p.l.n.o.

*oddychnutí* Tak, to byly racionální argumenty. Ať jdou k čertu, nedělám recenze pro Cinemu. Junjou romantica je sranda jako krá... dobře, já to tedy řeknu. Je to sranda jako kráva. ^^ Když už se nesmějete vtipům, smějete se její stupiditě... hlavně že se smějete. A přes všechny ty silácké hemzy v předchozím odstavci si moje dušička neodpustila povzbuzování typu: „Neser se s ním a přiraž ho k té zkurvzdi!“ nebo: „Šlápni na plyn nebo ti to letadlo uletí a už ho nikdy nikdy nikdy nikdy neuvidíš!“ => a potom dojaté imbecilní úsměvy na Taylořině tváři, když se konečně políbili. Ach. <33


Vidíte to. Odložte si mozek do krabičky a krabičku hoďte do ohně, Junjou Romanticu si užijete. A neurážejte ji přede mnou, jenom já si ji můžu urážet! Hahaha! Protože já... já ji urážím z lásky.

A taky je pravda, že v oblasti yaoi si nemůžeme moc vybírat.

Btw, nevyskytne se tam ani jeden ochinchin, ani slovem ani obrazem, což je pro mě od jisté doby trochu úleva.

Enjoy.

0 komentářů:

Okomentovat