Kterak Lavi ostrouhal

Kdo ještě čtete Graymana? Já se trapně přiznám, že už moc ne. Vypadla jsem z toho někdy potom, co Lena naposledy upgradovala botky, během toho neslavného období s nepravidelnou aktualizací a hiatusem a celkovým zmatením... no, pořád ještě jsem to nedočetla. Stačilo mi zjištění, že se !konečně! řeší Kandova minulost, takže jsem vynechala nějakých dvacet kapitol a čtu teďka ty poslední. Moc nechápu, co se tam teď děje, ale to je jedno. (Jednou tu díru ve vzdělání doplním.)


Budu teď mluvit o slashi, takže nemusíte číst dál. Myslím, že Kanda je kretén a (aspoň pro mě) nejlepší slashový matroš vůbec. Nechovám moc v oblibě pairing Yullen (Kanda/Allen), protože jsem kdysi četla jisté doujinshi a mám z něho trauma doteď. Přitom nebylo nijak zvlášť šokující, to jen Allen se tak nějak tvářil pořád stejně a já ten jeho decentní úsměv zoopedofila nemůžu vyhnat z hlavy. Od té doby se mi Yullen mírně ekluje (i když uznávám, že některé fanarty je mňam, číst to fakt nemusím).


Párování Kandy s Lavim už je jiné kafe. Je to vlastně jediný pairing, o který jsem se aktivněji zajímala a přečetla na něj opravdu hodně povídek. (Mimochodem, víte, že existuje i jedna povídka, ve které je Kanda seme? Sice mu to vydrží asi tak deset sekund, ale svého času to na graymanovském fóru vyvolalo slušnou senzaci. Nevím, jestli se situace zlepšila, nicméně před třemi lety se seme Kanda hledal fakt těžko. Zmíněná povídka má kupodivu i jiné kvality (například děj, hodně dobrý!) a přečíst si ji můžete TU)


Lavi s Kandou jsou moje srdcovka. Jenže v důsledku působení posledních graymanovských kapitol začínám mít pocit, že chudák Lavi zmizí v propadlišti dějin, protože... ALMA JE TAK NEHORÁZNĚ KNÍKACÍ!!! (<= tomuhle se u Taylor říká "racionální důvod vyřčený s dokonale chladnou hlavou") Chudinka Lavi toho tolik přežil, patří ke Kandovi už celé věky a nezaslouží si, aby ho přebil kluk, který se tam vyskytuje posledních pět kapitol, připadám si jako zrádce nejhrubšího zrna, jenže můžu já za to, že Alma s Kandou jsou prakticky kánon? Že se tam děsně dojemně rozsekávají a objímají se, jakože umřou spolu, vyznávají si lásku vyvražďováním davů (jo, já vím, tohle je zase ta moje oblíbená klasická prasopsí logika, ale těmhle to žeru i s navijákem). Hoshino Katsura asi zjistila, že holky čtou Graymana jenom kvůli slashi, a jde jim na ruku, nebo nevím. Třeba nám chce vnutit vlastní pairing, abysme přestaly vymýšlet blbosti. U Kandy a Almy mě fakt ani nejhorší skeptik nemůže obvinit, že mám yaoistickou mlhu a ať se jdu opláchnout.


Je mi vážně líto Laviho. Šest roků se snaží a teďka ostrouhá před Almou. Utěšuje mě akorát fakt, že snad ostrouhá i Allen. K dnešnímu dni existuje na ff.net zhruba 9 400 graymanovských povídek, z toho 1 066 yullenských (bezkonkurenčně vede, UÁÁÁ), 469 kandolavích a jenom 7 s Almou. Ale beru to tak, že Alma je zatím čerstvá záležitost, ještě se slashařkám nedostala pod kůži a časem se to zlepší. (PROSÍM!!!)


Alma and Yuu kissing by ~Yuzukiii on deviantART



Alma Karma and Kanda Yuu by ~Yuzukiii on deviantART



DGM -Realisme? by *Yakimochi on deviantART

Friendship by *Yakimochi on deviantART



Adieu by *Yakimochi on deviantART



DGM For My Beloved Friend by ~92-pink-ravens on deviantART



love is dead by *Yakimochi on deviantART

DGM Kanda and Alma collab by *BlackMayo on deviantART


P.S: Aby nedošlo k mýlce - Allena mám moc ráda. Ale ne v posteli v Kandou. Příště už opravdu napíšu něco normálního. Doufám.

1 komentářů:

Anonymní řekl(a)...

Nepošleš mi prosím tu mangu (myslím odkaz :D ) kde se moment řeší Kandova minulost ( pokud je to online) Děkuju

Okomentovat